Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rădoi, savuros după victoria de la UTA: "Avem nevoie de un om care să îl înlocuiască. Vom munci 25 de ore"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/10/2022 la 21:05 GMT+3

Universitatea Craiova s-a impus duminică seara cu scorul 2-1 în fața celor de la UTA, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din SuperLiga. Baiaram, cu o dublă, a fost eroul oltenilor. Mirel Rădoi, antrenorul juveților, a tras primele concluzii la finalul turului, explicând care sunt motivele pentru care elevii săi au fluctuații în evoluție și în rezultate.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Universitatea Craiova s-a văzut condusă cu 1-0 de cei de la UTA, într-o partidă care a avut loc la Arad, însă a reușit să întoarcă scorul grație dublei semnate de Baiaram, în minutele 45 și 57. În urma acestui succes, oltenii lui Rădoi se întorc cu toatele cele trei puncte la Craiova, urcând pe poziția a patra în clasament la finalul turului, având însă și un joc mai puțin, restanța cu Chindia Târgoviște.
Ca urmare a succesului de la Arad, alb-albaștrii reușesc să lege trei victorii consecutive, după rezultatele pozitive cu Petrolul și Hermannstadt, lucru pe care nu îl mai făcuseră până acum în mandatul lui Mirel Rădoi.
La finalul confruntării din vestul țării, antrenorul oltenilor a trasat primele concluzii ale duelului avut în fața formației lui Poenaru, comentând inclusiv despre plecarea lui Marian Copilu de la echipă și despre programul de antrenament al băieților pe care îi antrenează.
CITEȘTE ȘI:

Mirel Rădoi, primele concluzii după încheierea turului

Mirel Rădoi, tehnicianul oltenilor, este convins că echipa sa a avut viață mai ușoară la Arad și prin prisma eliminării lui Anton, însă își reproșează faptul că, în lipsa unor ocazii mari ale adversarilor, Craiova tot nu reușete să mențină poarta intactă, primind gol la aproape fiecare partidă.
Acesta a vorbit și despre saltul făcut de alb-albaștri în clasament, care erau pe poziția a 11-a în ierarhie atunci când i-a preluat și care, cu el la cârma echipei, au făcut un salt de șapte locuri, ajungând până pe poziția a patra.
"Sunt 3 puncte importante, dar au fost facilitate și de eliminarea lui Paul, ne-a făcut jocul mai ușor, dar am avut și emoții. Era mai ușor să fi închis meciul mai devreme, să fi făcut 3-1, să nu mai avem emoții.
De exemplu la mingile lungi, indiferent unde se respingea mingea, puteam avea probleme. Pe final, nu am reușit să ținem liniile mai sus, am avut și câteva momente de panică, trebuia să ținem mai mult posesia, să fim mai lucizi și să găsim mai multe zone libere.
Întoarcem scorul, dar nu știm de câte ori o să mai putem să o facem, iar dacă jucam 11 la 11, nu se știe. Va trebui să remediem problemele. În prima repriză a fost o singură fază a lor care a fost periculoasă, acea fază fixă.
Dar totuși, o secundă de neatenție și ei reușesc să dea gol. Probabil e și vina mea, nu am reușit săptămâna asta să îi țin motivați, am fost și o perioadă lungă plecat de acasă, nu am fost în stare să îi capacitez", a declarat Radoi la finalul meciului de la Arad, la DigiSport.

Mirel Rădoi, despre plecarea lui Marian Copilu: "Avem nevoie de un om care să îl înlocuiască"

Rădoi a vorbit la finalul victoriei cu UTA și despre plecarea de la echipă a președintelui executiv, Marian Copilu, după ce s-ar fi zvonit că acesta a fost determinat să părăsească clubul ca urmare a unei reci colaborări cu tehnicianul Universității.
Rădoi a desmințit aceste zvonuri și a anunțat că este nevoie de un înlocuitor, pentru o mai bună colaborare.
"N-am avut nicio ceartă cu Copilu, nicio discuție în contradictoriu, așa cum s-a scris. E clar că e o pierdere plecarea lui. Va trebui să vină cineva în loc, să fie aproape de echipă, Marcel Popescu, Sorin Cârțu sau altcineva din afară.
E lung drumul între antrenor și patron. Nu văd o colaborare directă. Nu cred că patronul are timp de toate problemele noastre. E o pierdere pentru toți plecarea lui Marian, avem nevoie de un om care să-l înlocuiască", a explicat Rădoi.

Rădoi, despre sacrificiul făcut pentru performanțe: "Vom găsi o oră să o cumpărăm"

"Pot face o analiză de când am venit noi, echipa era pe locul 11, iar acum este mai sus, dar încă nu sunt mulțumit de ceea ce poate juca echipa sau de ceea ce putem noi face în această perioadă de două luni și jumătate.
Dar trebuie să mă pun și în pielea jucătorilor, că nu e ușor să treci în 3 luni la doi antrenori, două staff-uri, două idei diferite, sisteme diferite, foarte multe informații de asimilat. Cred că nu a fost ușor pentru nimeni.
Era clar că o să apară și momente negre, noi nu avem o baghetă magică, să câștige toate meciurile, nimeni nu o are. Pot să asigur că vom face tot ce putem, dacă va trebui să stăm 25 de ore, vom găsi o oră să o cumpărăm", a conchis Mirel Rădoi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo