În această săptămână, Roman Abramovich și-a anunțat printr-un comunicat de presă decizia de a vinde Chelsea, invocând "situația actuală". Omul de afaceri în vârstă de 55 de ani a precizat că nu pretinde să primească suma pe care a investit-o în clubul londonez, estimată la 1,8 miliarde de euro, și că "produsul net" al vânzării va fi vărsat unei "fundații caritabile în folosul tuturor victimelor războiului din Ucraina".
Chiar dacă iese din lumina reflectoarelor de pe Stamford Bridge, rușii scriu că oligarhul rus ar urma să se implice într-un proiect special în Rusia, acolo unde ar urma să se pună bazele unei noi competiții, doar pentru Rusia și țările apropiate de inițiativa lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, țări care au fost interzise peste tot în fotbal, de către FIFA și UEFA.
CITEȘTE ȘI:
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM CÂTEVA SECUNDE

Roman Abramovich ar urma să investească într-o "Ligă Continentală de Fotbal"

Potrivit inc-news.ru, proiectul noii competiții care urmează să fie înființată se va numi Liga Continentală de Fotbal. Cluburi din Rusia, China, Serbia, Israel și Bulgaria sunt așteptate de Abramovich să se înscrie. În plus, echipe din Belarus, Kazakhstan și Finlanda ar urma de asemenea să ia parte în noua competiție.
Potrivit sursei citate, Abramovich va fi "omul cu banii" în acest proiect îndrăzneț, însă competiția va fi susținută din punct de vedere financiar și de alți origarhi ruși și oameni de afaceri cu importantă influență în lumea fotbalului. Până să înființeze Liga Continentală de Fotbal, Abramovich se zbate să vândă Chelsea.
Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss ar fi purtat deja o discuție cu Abramovich privind preluarea lui Chelsea. Rusul ar vrea să renunțe la "pachet" la cele 4 cluburi pe care le deține, în schimbul a 2,4 miliarde de euro. Suma e una uriașă, dar are justificare, în contextul în care patronul lui Chelsea a investit în clubul de pe Stamford Bridge peste 1,5 miliarde de euro. Clubul a ajuns sub "domnia" sa unul dintre cele mai importante din Europa, fiind în prezent în posesia celui mai râvnit trofeu inter-cluburi din lume, Liga Campionilor.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
ACUM 2 ORE