Kylian Mbappe este printre cei mai buni jucători din lume la ora actuală și orice club și l-ar dori în echipă. Francezul impresionează în special prin explozia sa, prin care poate pune în dificultate orice apărare. Mbappe a făcut parte din echipa care a devenit campionă mondială în 2018, dar Franța a avut atunci în lot un alt mare talent: Ousmane Dembele.
Jucătorul pe care Barcelona a plătit în jur de 135 de milioane de € în 2016 a jucat mai puțin la Cupa Mondială din Rusia, dar era considerat încă de pe atunci un talent cum rar se naște în fotbalul mondial. Când în fotbalul mare apar jucători de genul lui Mbappe sau Dembele, aceștia nu atrag atenția numai fanilor sau analiștilor, ci devin un punct de interes chiar pentru fotbaliștii deja consacrați.
Citește și:
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a decis cine îi ia locul lui Benzema în echipa de start a Franței la Cupa Mondială
21/11/2022 LA 09:56

Serge Gnabry: "Dembele este mai bun decât Mbappe"

Cazul lui Dembele este elocvent și acesta a devenit public odată cu difuzarea câtorva fragmente din documentarul "FC Bayern-Behind the Legend", care va fi lansat pe 2 noiembrie pe Amazon Prime.
Astfel, Serge Gnabry, a fost surprins spunându-le lui Thomas Muller și Joshua Kimmich că "Dembele este mai bun decât Mbape", conform Mundo Deportivo.
Starul lui Bayern se referea la calitățile superioare ale jucătorului de la Barcelona în privința dribllingului. Evident, cariera lui Dembele a fost stopată mult din cauza gravelor accidentări suferite, în timp de Mbappe a avut o ascensiune continuă în ultimii ani, fiind momentan poate cel mai curtat jucător din lume.
De altfel, fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, spunea într-un interviu recent că gruparea de pe Camp Nou l-a ales pe Dembele chiar în detrimentul lui Mbappe, oamenii responsabili cu analiza jucătorilor considerându-l la acea vreme mai promițător pe jucătorul de la Dortmund.
Dembele a suferit o ultimă accidentare la Campionatul European din acest an, dar calvarul pare să se fi terminat pentru francez, iar acesta ar putea reveni pe teren în meciul dintre Rayo Vallecano și Barcelona, programat miercuri seara.
Barcelona are în continuare mare încredere în calitățile lui Dembele și tocmai de aceea oficialii fac eforturi disperate pentru a-i prelungi contractul scadent în vara anului viitor. Deocamdată nu s-a ajuns la un consens, dar negocierile continuă și, potrivit presei catalane, sunt pe drumul cel bun. Problema Barcelonei este că Dembele ar putea fi tentat cu un salariu superior de echipele din Premier League, printre care și Newcastle, care dorește să-și facă o echipă stelară în viitorul apropiat.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Didier Deschamps s-a hotărât în privința înlocuitorului lui Benzema! Anunțul selecționerului Franței
20/11/2022 LA 11:22
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39