Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Allegri vrea să renunțe la Cristiano Ronaldo, dacă revine pe banca lui Juventus

Cosmin Cioboata

Actualizat 28/04/2021 la 19:58 GMT+3

Massmiliano Allegri (53 de ani) este aproape să revină la Juventus, după o pauză de 2 ani. Presa din Italia a anunțat recent că tehnicianul s-a înțeles cu președintele Andrea Agnelli și urmează să semneze un contract valabil pe 3 ani, începând din vară.

Cristiano Ronaldo and Massimiliano Allegri

Credit imagine: Getty Images

Juventus a avut un sezon dezamăgitor atât în campionat, cât și în UEFA Champions League. "Bianconerii" au ieșit de ceva vreme din cursa pentru titlu în Serie A, în timp ce în competiția supremă din Europa au fost eliminați încă din optimi, de FC Porto.
Andrea Pirlo, instalat la începutul sezonului pe banca "Bătrânei Doamne", s-a văzut depășit de situație în multe momente. Lipsa de experiență a fostului mijlocaș și-a spus cuvântul, iar conducerea lui Juventus pare pregătită pentru o schimbare.
Recent, La Repubblica a aflat că Andrea Agnelli, președintele clubului, s-a întâlnit cu Massimiliano Allegri, iar cei doi s-ar fi înțeles asupra unui contract pe 3 ani.
"Allegri va reveni la Juve, după ce a ajuns la un acord cu Andrea Agnelli, în Ajunul Paștelui (n.r. - Paștele catolic, 4 aprilie).", au notat jurnaliștii La Repubblica.
Așadar, Allegri ar urma să revină la Torino după 2 ani de pauză. Potrivit presei din Peninsulă, antrenorul italian va face mai multe schimbări în cadrul lotului, pentru a revitaliza echipa.

Allegri vrea să renunțe la Cristiano Ronaldo, dacă revine pe banca lui Juventus

Gazzetta dello Sport susține că Allegri va renunța la serviciile lui Cristiano Ronaldo, vedeta lui Juventus. Starul portughez a fost cumpărat în 2018 de la Real Madrid, în schimbul a 100 milioane de euro. Cu bonusuri, suma a ajuns între timp la 117 milioane de euro.
Ronaldo a avut cifre extraordinare și în Serie A, la fel ca în toate campionatele în care a mai jucat. Din păcate pentru Juventus, atacantul lusitan n-a reușit să ducă echipa pe culmile gloriei din Champions League. Cu CR7 în linia de atac, "Bătrâna Doamnă" n-a reușit să treacă de sferturile de finală din prestigioasa competiție.
Mai mult, Juve se află foarte aproape să-și întrerupă seria fabuloasă de invincibilitate din Serie A. Inter este ca și încoronată campioană a Italiei, cu un avans de 13 puncte față de "bianconeri", aflați pe locul 4.
În ultima vreme s-a discutat despre posibilitatea ca Ronaldo să plece de la Juventus încă din această vară. Salariul portughezului este exorbitant, iar evoluțiile sale nu i-au adus clubului torinez trofeul UEFA Champions League, considerat principalul motiv pentru care CR7 a fost cumpărat în urmă cu 3 ani.
Contractul lui Cristiano expiră în 2022, însă nu este exclus ca oficialii lui Juve să-l vândă încă din această vară, pentru a-și recupera o parte din suma cheltuită în 2018.
Apoi, intervine și "elementul" Allegri. Tehnicianul italian nu se numără printre admiratorii lui Ronaldo. Cei doi au colaborat un singur sezon - 2018/2019 -, înainte ca Allegri să plece de pe banca tehnică.
Massimiliano Allegri and Cristiano Ronaldo

De ce vrea să scape Allegri de Cristiano Ronaldo

Jurnaliștii de la La Repubblica au descoperit că plecarea lui Allegri de la Juventus s-a datorat neînțelegerilor cu preșdintele Andrea Agnelli, în privința lui Cristiano Ronaldo. Antrenorul ar fi solicitat să-l vândă urgent pe portughez, la numai un an de la transferul său de la Real Madrid.
Motivul invocat de tenhnician a fost că Ronaldo blochează ascensiunea tinerilor jucători pe care el intenționa să se bazeze mai mult în sezoanele următoare. Cu toate acestea, Agnelli nu a fost de acord cu despărțirea de Cristiano, iar Allegri a părăsit clubul și a fost înlocuit cu Maurizio Sarri.
Potrivit Gazzettei dello Sport, viziunea lui Allegri nu s-a schimbat, iar italianul va solicita din nou conducerii să-l vândă pe Cristiano. De această dată, Allegri ar putea avea câștig de cauză, ținând cont de ultimele evenimente de la echipă.
Max Allegri își dorește să transforme Juventus într-o echipă tânără, cu forțe proaspete, formată din jucători precum De Ligt, Chiesa, Kulusevski și, de ce nu, Radu Drăgușin. Fundașul român și-a prelungit recent contractul cu Juventus și ar putea reprezenta o soluție pentru defensiva lui Allegri.
Allegri și-a făcut un renume pe banca lui Juve, în perioada 2014-2019, în care a cucerit an de an titlul în Serie A și a ajuns în 2 finale UEFA Champions League. În prima perioadă petrecută la Torino, Allegri a câștigat 11 trofee: 5 titluri în Serie A, 4 Cupe și 2 Supercupe ale Italiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo