Torinezii se bazează pe "credința că Pirlo va putea să conducă echipa spre succes, la debutul său pe banca tehnică":
"Andrea Pirlo va fi noul antrenor al lui Juventus. În vârstă de 41 de ani și născut la Flero (provincia Brescia), Andrea Pirlo a avut o carieră de fotbalist legendară, în care a reușit să câștige tot ce era posibil, începând cu UEFA Champions League și terminând cu Cupa Mondială. De-a lungul celor 4 ani petrecuți ca mijlocaș la Juventus, a devenit campion al Italiei și și-a trecut în palmares o Cupă și două Supercupe.
Astăzi începe un nou capitol în cariera sa. Decizia noastră se bazează pe credința că Pirlo dispune de tot ce are nevoie pentru a conduce, la debutul său pe bancă, o echipă experimentată și talentată și o poate duce spre succes. Pirlo a semnat un contract valabil pe 2 ani, până la data de 30 iunie 2022. ", se arată în comunicatul emis de Juventus.
Serie A
Președintele lui Lazio, suspendat. "Schema" prin care jucătorii puteau evolua cu COVID-19
20/10/2021 LA 11:34

Surpriză uriașă anunțată de italieni: Andrea Pirlo va fi noul antrenor al lui Juventus

Juventus l-a demis pe Maurizio Sarri, după ce "bianconerii" au fost eliminați din optimile UEFA Champions League de Lyon. După mai multe speculații privind viitorul antrenor al lui Juve, se pare că oficialii italieni au luat o decizie finală. Andrea Pirlo a fost numit pe banca torinezilor.
Vestea reprezintă o mare surpriză, ținând cont că oficialii italieni căutau un antrenor cu experiență, care să poată face performanță la un club de nivelul lui Juve. Pe listă se aflau inclusiv Zinedine Zidane și Mauricio Pochettino, tehnicieni care au mai pregătit echipe mari din Europa.
Pirlo a jucat pentru Juventus în perioada 2011-2015, reușind să câștige 7 trofee. Fostul mijlocaș ar fi trebuit să înceapă mandatul de antrenor al echipei U23 a "Bătrânei Doamne", însă se pare că planurile sale vor fi date peste cap. În cazul în care se va oficializa anunțul, Pirlo se va afla la prima sa experiență ca antrenor, urmând să aibă o misiune extrem de complicată.
De-a lungul carierei, Pirlo a mai evoluat pentru alte două formații din Serie A: Inter și AC Milan.
Serie A
Mourinho a pierdut derbyul cu Juventus. Discurs neașteptat: "Știți ce s-a întâmplat la vestiar?"
18/10/2021 LA 05:00
Serie A
Care va fi următoarea destinație pentru Dusan Vlahovic, puștiul minune al Fiorentinei
10/10/2021 LA 16:24