Torinezii se bazează pe "credința că Pirlo va putea să conducă echipa spre succes, la debutul său pe banca tehnică":
"Andrea Pirlo va fi noul antrenor al lui Juventus. În vârstă de 41 de ani și născut la Flero (provincia Brescia), Andrea Pirlo a avut o carieră de fotbalist legendară, în care a reușit să câștige tot ce era posibil, începând cu UEFA Champions League și terminând cu Cupa Mondială. De-a lungul celor 4 ani petrecuți ca mijlocaș la Juventus, a devenit campion al Italiei și și-a trecut în palmares o Cupă și două Supercupe.
Astăzi începe un nou capitol în cariera sa. Decizia noastră se bazează pe credința că Pirlo dispune de tot ce are nevoie pentru a conduce, la debutul său pe bancă, o echipă experimentată și talentată și o poate duce spre succes. Pirlo a semnat un contract valabil pe 2 ani, până la data de 30 iunie 2022. ", se arată în comunicatul emis de Juventus.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Surpriză uriașă anunțată de italieni: Andrea Pirlo va fi noul antrenor al lui Juventus

Juventus l-a demis pe Maurizio Sarri, după ce "bianconerii" au fost eliminați din optimile UEFA Champions League de Lyon. După mai multe speculații privind viitorul antrenor al lui Juve, se pare că oficialii italieni au luat o decizie finală. Andrea Pirlo a fost numit pe banca torinezilor.
Vestea reprezintă o mare surpriză, ținând cont că oficialii italieni căutau un antrenor cu experiență, care să poată face performanță la un club de nivelul lui Juve. Pe listă se aflau inclusiv Zinedine Zidane și Mauricio Pochettino, tehnicieni care au mai pregătit echipe mari din Europa.
Pirlo a jucat pentru Juventus în perioada 2011-2015, reușind să câștige 7 trofee. Fostul mijlocaș ar fi trebuit să înceapă mandatul de antrenor al echipei U23 a "Bătrânei Doamne", însă se pare că planurile sale vor fi date peste cap. În cazul în care se va oficializa anunțul, Pirlo se va afla la prima sa experiență ca antrenor, urmând să aibă o misiune extrem de complicată.
De-a lungul carierei, Pirlo a mai evoluat pentru alte două formații din Serie A: Inter și AC Milan.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51