Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"

Cristian Mihală

Publicat 22/12/2021 la 12:58 GMT+2

Orașul Milano va moderniza întregul district San Siro. O nouă bijuterie va fi construită pe locul actualului stadion: "Catedrala" va avea 60.000 de locuri și va arăta impresionant.

"La Cattedrale" il progetto scelto da Inter e Milan e che sostituirà San Siro

Credit imagine: Eurosport

Firma de arhitectură care va proiecta noul stadion din Milano a prezentat ieri primele imagini cu "Catedrala", așa cum se numește proiectul celor care au construit printre altele Wembley, Emirates Stadium şi Tottenham Hotspur Stadium.
"Noul San Siro va fi cel mai frumos stadion din lume pentru puternica lui identitate şi recunoaştere. O arenă atractivă, accesibilă şi sustenabilă pentru oraşul Milano şi va facilita dezvoltarea cluburilor şi competitivitatea lor mondială", a declarat Paolo Scaroni, preşedintele lui AC Milan.
"Catedrala" va deveni noua "casă pentru Milan și Inter începând din 2027. Arena va avea o capacitate de 60.000 de locuri. San Siro va di distrus după Jocurile Olimpice din 2026.
Alte imagini impresionante cu arena care va avea un nume cu rezonanță, "Catedrala".
CITEȘTE ȘI:

Noul stadion din Milanu, tribut Domului

Proiectul americanilor de la organizația Populous poartă numele "Catedrala". Design-ul dezvoltat de aceștia aduce un tribut faimoasului Dom și Galeriilor din Milano. A mai existat un al doilea plan, conceput de firma italiană "Manica-Sportium-Cmr", dar câștig de cauză la final au avut proectanții de peste ocean.
Până la finalizarea arenei (se estimează că în 2027 aceasta va fi complet funcțională), Inter și Milan vor cheltui pentru renovarea actualei arene și a infrastructurii aproximativ 20-30 de milioane de euro. Apoi, orașul din nordul Italiei se va bucura de unul dintre cele mai moderne arene din lume, astfel că e de așteptat să se joace, din 2027, meci de meci cu casa închisă.
Inter și Milan vor avea nevoie de aproape 80 de milioane de euro pentru modernizarea întregului district, restul cheltuirilor fiind suportate de municipalitate.
Lucrările se vor desfășura pe parcursul a doar 5 ani, deși inițial se vorbea de 7. Proiectul are în vedere și demolarea actualului San Siro (va fi păstrat doar primul inel al sectorului portocaliu și turnul în care se află muzeul celor două cluburi).
Legendarul stadion pe care încă evoluează cele două formații din Lombardia a fost inaugurat în 1926 și a găzduit meciuri de la Campionatele Mondiale, cât și finale de cupe europene.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo