Firma de arhitectură care va proiecta noul stadion din Milano a prezentat ieri primele imagini cu "Catedrala", așa cum se numește proiectul celor care au construit printre altele Wembley, Emirates Stadium şi Tottenham Hotspur Stadium.
"Noul San Siro va fi cel mai frumos stadion din lume pentru puternica lui identitate şi recunoaştere. O arenă atractivă, accesibilă şi sustenabilă pentru oraşul Milano şi va facilita dezvoltarea cluburilor şi competitivitatea lor mondială", a declarat Paolo Scaroni, preşedintele lui AC Milan.
"Catedrala" va deveni noua "casă pentru Milan și Inter începând din 2027. Arena va avea o capacitate de 60.000 de locuri. San Siro va di distrus după Jocurile Olimpice din 2026.
Serie A
Răsturnare de situație în cazul lui Ionuț Radu! Unde este dorit și cum a reacționat Inter
26/01/2022 LA 14:43
Alte imagini impresionante cu arena care va avea un nume cu rezonanță, "Catedrala".
CITEȘTE ȘI:
COUTINHO "TRĂDEAZĂ". MUNDO DEPORTIVO ANUNȚĂ TRANSFERUL BRAZILIANULUI, ÎN IARNĂ

Noul stadion din Milanu, tribut Domului

Proiectul americanilor de la organizația Populous poartă numele "Catedrala". Design-ul dezvoltat de aceștia aduce un tribut faimoasului Dom și Galeriilor din Milano. A mai existat un al doilea plan, conceput de firma italiană "Manica-Sportium-Cmr", dar câștig de cauză la final au avut proectanții de peste ocean.
Până la finalizarea arenei (se estimează că în 2027 aceasta va fi complet funcțională), Inter și Milan vor cheltui pentru renovarea actualei arene și a infrastructurii aproximativ 20-30 de milioane de euro. Apoi, orașul din nordul Italiei se va bucura de unul dintre cele mai moderne arene din lume, astfel că e de așteptat să se joace, din 2027, meci de meci cu casa închisă.
Inter și Milan vor avea nevoie de aproape 80 de milioane de euro pentru modernizarea întregului district, restul cheltuirilor fiind suportate de municipalitate.
Lucrările se vor desfășura pe parcursul a doar 5 ani, deși inițial se vorbea de 7. Proiectul are în vedere și demolarea actualului San Siro (va fi păstrat doar primul inel al sectorului portocaliu și turnul în care se află muzeul celor două cluburi).
Legendarul stadion pe care încă evoluează cele două formații din Lombardia a fost inaugurat în 1926 și a găzduit meciuri de la Campionatele Mondiale, cât și finale de cupe europene.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Serie A
Milan și Juventus, egal pentru Inter! Derby-ul etapei din Serie A a fost unul care a lăsat de dorit
23/01/2022 LA 21:59
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
19/01/2022 LA 22:57