Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Parma, retrogradată matematic în Serie B! Veste grea pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă

Cosmin Cioboata

Actualizat 03/05/2021 la 23:47 GMT+3

Parma a fost învinsă de Torino, scor 0-1, în etapa a 34-a din Serie A și a retrogradat matematic în liga secundă din Italia. Dennis Man și Valentin Mihăilă nu s-au aflat în lotul lui Roberto D'Aversa în această seară, din cauza unor accidentări.

Dennis Man

Credit imagine: Getty Images

Aventura celor de la Parma în Serie A s-a încheiat în această seară. Formația lui Dennis Man și Valentin Mihăilă a retrogradat matematic în liga secundă, după ce a fost învinsă de Torino, scor 0-1.
Vojvoda a marcat unicul gol al partidei în minutul 63, după o pasă oferită de Ansaldi. Cu 4 meciuri rămase până la finalul sezonului, trupa lui Roberto D'Aversa se află la 12 puncte sub "linia roșie" și nu se mai poate salva.
Prima echipă aflată deasupra zonei retrogradării este Cagliari, care are avantajul meciurilor directe cu Parma: 0-0 și 4-3.

Parma, retrogradată matematic în Serie B! Veste grea pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă

Parma a suferit cea de-a 5-a înfrângere consecutivă în Serie A și a rămas cu 20 de puncte acumulate în stagiunea curentă din Serie A. Internaționalii români Dennis Man și Valentin Mihăilă nu s-au aflat în lotul Parmei în meciul cu Torino din cauza problemelor medicale.
În stagiunea curentă, Parma a înregistrat 3 victorii, 11 remize și 20 de înfrângeri. Trupa lui D'Aversa are cel mai slab atac din Serie A (36 de goluri marcate) și a doua cea mai slabă apărare (71 de goluri încasate).
Parma a promovat în Serie A în 2018, după ce s-a clasat pe locul 2 în Serie B, în spatele lui Empoli. Este pentru a 3-a oară când Parma retrogradează în liga secundă. Contraperformanța respectivă s-a mai întâmplat în 2008 și 2015.
Rămâne de văzut dacă Man și Mihăilă vor continua la Parma în Serie B sau vor fi transferați la alte echipe.

Ce se va întâmpla cu Dennis Man și Valentin Mihăilă, după retrogradarea Parmei în Serie B

Javier Ribalta, directorul sportiv al Parmei, a anunțat recent că Parma nu va renunța prea ușor la jucătorii din lotul actual în cazul în care echipa va retrograda în Serie B:
"Direcția noastră va fi clară, indiferent de liga în care jucăm. Nu jucătorii decid dacă pleacă sau nu, ci clubul. Există contracte, indiferent de divizie. Retrogradarea nu schimbă prea mult proiectul nostru. Nu vom fi genul de club de la care jucătorii pot pleca când vor. Aici vom respecta contractele și vom face evaluările necesare, însă liga în care jucăm nu ne va afecta planurile pe termen lung.
Toate echipele au jucători tineri și jucători mai puțin tineri. Nu cred că probleme noastre sunt cauzate de jucătorii tineri. Vreau să iau doar lucrurile pozitive din acest sezon. Am văzut multe meciuri în care Parma conducea cu 2-0 și nu reușea să câștige, prea multe! Nu știu ce s-a întâmplat, dar sigur nu e normal. Vreau să iau lucrurile pozitive și să o luăm de la capăt", a declarat Ribalta, potrivit parmalive.com.

Dennis Man poate ajunge în campionatul Turciei în vară

Conform informațiilor turcilor de la Fotomac, Trabzonspor îl monitorizează de ceva vreme pe Dennis Man şi a trimis deja o ofertă Parmei, pentru un transfer în vară, când o altă fereastră de mercato ne va oferi mutări spectaculoase. Internaționalul român este în același timp urmărit și de Sevilla, una dintre echipele aflate în cursa pentru titlu în La Liga.
Dennis Man va rata restul sezonului în Serie A din cauza unei accidentări, însă atacantul român ar fi transmis deja conducerii Parmei că nu este încântat să continue la club și în Serie B.
În aceste condiții, Parma nu vrea să renunțe definitiv la Man, motiv pentru care Trabzonspor a propus varianta unui împrumut pe un sezon, fără opțiune de cumpărare în vară, în care clubul din Turcia ar achita jucătorului salariul integral.
Dennis Man a ajuns la Parma în fereastra de transferuri din iarnă de la FCSB, în schimbul a 13 milioane de euro. Dennis Man a jucat 14 meciuri în acest acest sezon de Serie A, timp în care a marcat două goluri şi a livrat o pasă de gol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo