Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin, despre momentul în care a debutat la Juventus: "Pirlo a venit la mine..."

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/04/2021 la 18:45 GMT+3

Radu Drăgușin (19 ani) și-a îndeplinit un vis. Fundașul român a semnat un nou contract cu Juventus, valabil până în 2025. Tânărul jucător a oferit un prim interviu după ce și-a prelungit înțelegerea cu "Bătrâna Doamnă", în care a vorbit despre ce a trăit până acum la formația italiană.

Radu Drăgușin

Credit imagine: Twitter

Radu Drăgușin se află într-un moment extraordinar în cariera sa. La numai 19 ani, fundașul român a primit prelungirea contractului din partea lui Juventus și a semnat până în 2025.
Drăgușin a adunat deja 4 apariții la prima echipă a lui Juventus, sub comanda lui Andrea Pirlo. Tehnicianul "bianconerilor" l-a trimis pentru prima oară în teren chiar în UEFA Champions League, în meciul câștigat de "Bătrâna Doamnă" în fața lui Dinamo Kiev, scor 3-0, în grupe.

Radu Drăgușin nu se aștepta să debuteze în meciul cu Dinamo Kiev, din Champions League: "Am intrat neîncălzit!"

Într-un interviu oferit pentru Pro TV, Drăgușin a povestit cum s-a simțit în momentul în care Pirlo a venit la el, pe banca de rezerve, și i-a spus să intre pe teren.
Mai mult, internaționalul român de tineret a dezvăluit și cum îl încurajează coechipierii săi mult mai experimentați de la Juventus, printre care se numără Cristiano Ronaldo, Chiellini și Morata.
"Sunt foarte fericit, cei din familia mea au fost foarte bucuroși și mândri de mine. Au fost mereu alături de mine și pentru asta le mulțumesc foarte mult.
Coechipierii îmi spun mereu să rămân umil, modest, să muncesc și să nu mă grăbesc, pentru că o sa vină și vremea mea. Am intrat 20 de minute în Champions League și a fost incredibil. Am avut niște emoții mari pentru că nu mă așteptam să intru. Eram pe banca de rezerve și deodată Mister (n.r. - Andrea Pirlo) îmi spune să mă schimb, să îmi pun ghetele și să intru.
Am intrat neîncălzit și am fost foarte emoționat, dar a fost un moment special pentru mine și nu o să îl uit niciodată. Am încercat să nu arăt că am emoții, iar antrenorul mi-a zis să joc calm, liniștit și să fac ce știu.", a spus Radu Drăgușin, pentru Pro TV.
Radu Drăgușin, Cristiano Ronaldo

Radu Drăgușin, impresionat de nivelul antrenamentelor de la Juventus: "Sunt foarte intense și dure"

Drăgușin este încântat de ritmul antrenamentelor de la Juventus și spune că ceilalți coechipieri nu îl menajează. În încheiere, fundașul de 19 ani le-a transmis un mesaj copiilor care visează să ajungă la o echipă de anvergura lui Juventus:
"Antrenamentele sunt foarte intense și foarte dure, nu se dau la o parte băieții, bagă piciorul, cum se spune, dar așa poți deveni cel mai bun.
Copiii trebuie să înțeleagă că nu există vreo scurtătură. Există un singur drum... trebuie să muncești și să fii corect cu fotbalul. Iar dacă ești corect și muncești, fotbalul te va răsplăti.", a mai declarat fundașul lui Juventus.

Salariul lui Drăgușin la Juventus va ajunge la 1 milion de euro

La Juventus, Drăgușin va încasa un salariu de 500.000 de euro în primul an, urmând ca acesta să crească progresiv. Potrivit Gazzetta dello Sport, românul ar urma să primească 1 milion de euro în ultimul an de contract.
Pirlo s-a arătat extrem de încântat de prelungirea contractului lui Drăgușin:
"Sunt bucuros că Drăgușin a semnat un nou contract, este un jucător de mare perspectivă care a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu vedetele din echipă. Poate progresa enorm și era normal ca acest club să mizeze pe el în viitor.", a spus Andrea Pirlo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo