Inter a întânit-o pe Torino în ultimul meci din 2021, iar forma celor două echipe indica o victorie clară a campioanei Italiei. Partida a fost mai grea decât era de așteptat pentru formația lui Simone Inzaghi, dar până la urmă s-a terminat cu bine.
Denzel Dumfries a marcat singurul gol al partidei în minutul 30 și Inter a obținut astfel a 7-a victorie consecutivă în campionat. Aceasta a fost și a 32-a victorie pentru Inter în Serie A în acest an, doar Juventus reușind mai multe succese într-un an calendaristic de-a lungul timpului.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
19/01/2022 LA 22:57
În urma acestui succes, avansul "nerrazzurrilor" din fruntea clasamentului a crescut la 7 puncte față de Milan și Napoli, dar cele două rivale nu au jucat deocamdată în această etapă.
Citește și:
"BINE AȚI VENIT ÎN CATEDRALĂ!". NOUL STADION AL LUI MILAN ȘI INTER, "CEL MAI FRUMOS DIN LUME"

Inter a încheiat pe val un an excepțional

Așadar, Inter a încheiat cum nu se putea mai bine un an de excepție, în care a redevenit cu adevărat o forță în Italia și pe plan european după o pauză îndelungată. Gruparea de pe Meazza a câștigat titlul în Serie A după 10 ani de secetă, dar se părea că în acest sezon nu va reuși să confirme succesul din stagiunea trecută.
Proprietarii au anunțat austeritate la club în vară, iar o parte dintre jucătorii importanți au fost scoși la vânzare. Lukaku și Hakimi au fost cedați pe sume uriașe, iar Antonio Conte a decis că nu poate continua în aceste condiții.
În locul său a venit Simone Inzaghi, un antrenor care avusese câțiva ani foarte buni cu Lazio, dar care nu era obișnuit cu presiunea marilor performanțe. Începutul a fost greoi, dar lucrurile au reintrat în normal pe parcurs și finalul de an o găsește pe Inter în fruntea clasamentului din Seria A, dar și în primăvara Champions League, acolo de unde lipsise în ultimii ani.
Cum Milan, Napoli sau Atalanta au arătat doar parțial că pot lupta pentru Scudetto, iar Juventus a ratat complet startul în acest sezon și este într-o criză serioasă, Inter pare mare favorită să cucerească al 2-lea titlu consecutiv în Italia. În Champions League "nerrazzurrii" vor juca cu Liverpool în optimi, iar misiunea pare imposibilă, dar până în februarie multe se pot schimba și felul în care a arătat Inter în acest final de an este unul dătător de speranțe pentru fani.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Italian Super Coppa
Inter-Juventus 2-1 | Alexis Sanchez adus victoria în Supercupa Italiei pentru Inter
12/01/2022 LA 22:46