Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Valentin Mihăilă, pe teren la Fiorentina - Atalanta. Cum s-a descurcat românul

Romeo Ene

Actualizat 20/02/2022 la 17:06 GMT+2

Atalanta a suferit un nou eșec în Serie A, pe terenul Fiorentinei, scor 0-1, iar Valentin Mihăilă a fost introdus de Gasperini pe final de meci, în minutul 81.

Fiorentina-Atalanta, il gol di Piatek

Credit imagine: Imago

Atalanta a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie în campionat, traversând o perioadă extrem de dificilă. Krzysztof Piatek a marcat unicul gol al meciului dintre Fiorentina și Atalanta, în minutul 56.
Atalanta a jucat cu Fiorentina chiar în urmă cu 10 zile, în Cupa Italiei, într-un meci de asemenea pierdut, scor 2-3. Valentin Mihăilă a fost și de această dată rezervă și a intrat pe teren în minutul 81, în locul lui Jeremie Boga. Mijlocașul împrumutat de la Parma nu s-a remarcat prea mult, neavând nici timpul de partea lui.
Atalanta se află pe locul 5 după eșecul de astăzi, cu 44 de puncte acumulate după 25 de etape. Locul 5 merge în grupele UEFA Europa League la finalul sezonului. Pentru Atalanta urmează returul cu Olympiakos, din șaisprezecimile Europa League. În tur, trupa lui Gasperini s-a impus cu 2-1.
Mihăilă a atins balonul de trei ori, a dat o pasă corectă, din două încercate, a câștigat singurul duel aerian în care a fost implicat și a pierdut mingea o dată, potrivit statisticilor furnizate de SofaScore. El a fost notat cu 6,5, însă nu a avut cea mai slabă notă din echipă. Antrenorul Atalantei, Gasperini, a fost eliminat în minutul 64.
CITEȘTE ȘI:
A fost al treilea meci pentru fostul mijlocaș al Universității Craiova în tricoul Atalantei. În toate cele 3 meciuri, acesta a intrat de pe banca de rezerve, pe final de meci. Mijlocașul este cotat de site-ul Transfermarkt la 6 milioane de euro.
În afară de Tătărușanu și Ionuț Radu, care oricum sunt rezerve la Milan, respectiv Inter, niciun alt român nu se poate lăuda că joacă la un nivel superior într-un campionat de top. Dacă va reuși să se impună la Atalanta, Mihăilă va fi în centrul atenției în Serie A și în cupele europene, situație în care niciun jucător român nu a mai fost de multă vreme.
Șansele lui Mihăilă de a prinde constant minute la Atalanta sunt cât se poate de reale, întrucât venirea sa la echipă a fost dorința lui Gasperini. În plus, românul va fi folosit pe flancul stâng, lăsat descoperit de plecarea lui Gosens la Inter. Deși nu este foarte disciplinat din punct de vedere defensiv, Mihăilă i-ar putea câștiga încrederea lui Gasperini prin șarjele sale din atac și prin disponibilitatea la efort.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo