Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franck Ribery a plâns la ultima apariție pe gazonul din Salerno! Retragere emoționantă pentru francez

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/10/2022 la 18:11 GMT+3

Franck Ribery a decis să pună capăt carierei de fotbalist la 39 de ani. Numeroasele accidentări la genunchi nu i-au mai permis să joace din august, de la meciul pierdut de Salernitana împotriva lui AS Roma. Francezul a fost prezent la partida echipei sale de astăzi, unde și-a luat rămas bun de la fani.

Franck Ribéry, salué par le public de la Salernitana - 22/10/2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Franck Ribery a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că se va retrage din fotbal, iar astăzi a fost prezent pe gazon, înainte de startul partidei dintre Salernitana și Spezia, câștigat de echipa sa cu 1-0.
Francezul a fost aplaudat la scenă deschisă și a plâns la ultima sa apariție pe terenul de fotbal. Suporterii prezenți în tribune i-au scandat numele și i-au pregătit un banner cu un mesaj special. "Există unele lumini care pur și simplu nu se vor stinge vreodată. Noroc, frate, ești un adevărat superstar", a fost mesajul fanilor italieni.
Ultimul joc pentru Ribery a avut loc pe 18 august, împotriva celor de la AS Roma, dar a fost chinuit de accidentarea la genunchi și nu a mai jucat din acel moment. El nu a fost prezent în lotul Salernitanei pentru partida cu Spezia.
Citește și:

Ribery a avut o carieră impresionantă, traversând cea mai bună perioadă la Bayern Munchen

Franck Ribery s-a născut la Boulogne sur Mer, și a prins patru turnee finale cu naționala Franței, dintre care două Campionate Mondiale și unul European. A marcat de 16 ori în 81 de apariții în tricoul primei reprezentative a Hexagonului.
La nivel de club, a explodat pe vremea când evolua la Marseille, iar Bayern Munchen a pus ochii repede pe el. A ajuns în Germania în 2007 și a jucat timp de 12 sezoane pentru cea mai titrată echipă a nemților. A jucat în 285 de partide și a marcat de 168 de ori, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști de bandă din lume. A câștigat Bundesliga de 9 ori și a mai cucerit câte un trofeu Champions League, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.
Franck Ribery a fost ales fotbalistul francez al anului în 3 rânduri și a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2012-2013 în Champions League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo