Octavian Șovre a făcut un gest superb, care inițial a fost contestat în Europa. La finalul partidei Manchester City - Borussia Dortmund, scor 2-1, din sferturile UEFA Champions League, tușierul român a mers la Erling Haaland și i-a cerut să-i semneze două cartonașe.

Șovre a fost exclus de la Euro 2020, după ce i-a cerut autograful lui Haaland

Momentul respectiv a fost criticat aspru inclusiv de șeful arbitrilor UEFA, însă ulterior s-a aflat ce a stat în spatele acțiunii lui Șovre. Arbitrul a donat cele două obiecte, împreună cu un "cadou" minunat făcut chiar de Haaland, din propria inițiativă, către Asociația SOS Autism Bihor.
Fotbal
Rezumatul partidei Arsenal - Aston Villa. Etapa a 9-a din Premier League a început promițător
ACUM 6 ORE
Chiar dacă gestul lui Șovre a impresionat lumea fotbalului, UEFA a fost extrem de strictă și a considerat că o astfel de interacțiune între arbitri și fotbaliști nu trebuie încurajată. Prin urmare, forul suprem a hotărât să nu-l includă pe Șovre pe lista arbitrilor prezenți la Euro, în această vară.
În locul său, UEFA l-a desemnat pe Radu Ghinguleac. România va avea două brigăzi de arbitri la Campionatul European, care se va desfășura și la București.
Cele două brigăzi românești de la Euro 2020:
  • Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac
  • Istvan Kovacs, Florin Marinescu, Ovidiu Artene

Ion Crăciunescu, nemulțumit de decizia UEFA: "Eu n-aș fi judecat așa... suntem oameni!"

Decizia UEFA a fost comentată de Ion Crăciunescu. Fostul arbitru FIFA consideră că "UEFA nu ține cont de umanitate" în astfel de situații și respectă "litera ligii" în totalitate:
"Gestul lui Octavian Șovre este magnific, extraordinar, nu poți decât să scoți pălăria în fața acestui gest. Dar el a greșit, nu a găsit soluția cea mai bună. El putea să-i ceară delegatului în cabină să-i obțină autografele.
Așa, nu se mai isca ce s-a iscat și nu mai venea UEFA și îi dădea în cap. UEFA nu ține cont de umanitate, nu ține cont de nimic. Dacă regulamentul zice că n-ai voie să ceri nimic de la jucătorii echipelor pe care le arbitrezi, așa fac cei de acolo. Eu nu aș fi judecat doar în litera legii, suntem oameni.
N-aș vrea să fie nimeni în pielea lui Șovre. Toată viața un arbitru își dorește să ajungă la marile competiții, ăsta e idealul lui. Iar Șovre e unul dintre cei mai mari asistenți pe care i-am avut noi.", a spus Ion Crăciunescu, pentru Digisport.
Ligue 1
Ligue 1, sub asediu! "Bombardament" la St. Etienne - Angers
ACUM 7 ORE
Romanian Liga I
Chindia Târgoviște - U Craiova 0-1. Echipa lui Reghe a urcat pe locul 2
ACUM 7 ORE