Octavian Șovre a făcut un gest superb, care inițial a fost contestat în Europa. La finalul partidei Manchester City - Borussia Dortmund, scor 2-1, din sferturile UEFA Champions League, tușierul român a mers la Erling Haaland și i-a cerut să-i semneze două cartonașe.

Șovre a fost exclus de la Euro 2020, după ce i-a cerut autograful lui Haaland

Momentul respectiv a fost criticat aspru inclusiv de șeful arbitrilor UEFA, însă ulterior s-a aflat ce a stat în spatele acțiunii lui Șovre. Arbitrul a donat cele două obiecte, împreună cu un "cadou" minunat făcut chiar de Haaland, din propria inițiativă, către Asociația SOS Autism Bihor.
Cupa Mondială FIFA
Didier Deschamps recunoaște după calificarea în sferturi: "E cel mai bun jucător din lume!"
ACUM 32 MINUTE
Chiar dacă gestul lui Șovre a impresionat lumea fotbalului, UEFA a fost extrem de strictă și a considerat că o astfel de interacțiune între arbitri și fotbaliști nu trebuie încurajată. Prin urmare, forul suprem a hotărât să nu-l includă pe Șovre pe lista arbitrilor prezenți la Euro, în această vară.
În locul său, UEFA l-a desemnat pe Radu Ghinguleac. România va avea două brigăzi de arbitri la Campionatul European, care se va desfășura și la București.
Cele două brigăzi românești de la Euro 2020:
  • Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac
  • Istvan Kovacs, Florin Marinescu, Ovidiu Artene

Ion Crăciunescu, nemulțumit de decizia UEFA: "Eu n-aș fi judecat așa... suntem oameni!"

Decizia UEFA a fost comentată de Ion Crăciunescu. Fostul arbitru FIFA consideră că "UEFA nu ține cont de umanitate" în astfel de situații și respectă "litera ligii" în totalitate:
"Gestul lui Octavian Șovre este magnific, extraordinar, nu poți decât să scoți pălăria în fața acestui gest. Dar el a greșit, nu a găsit soluția cea mai bună. El putea să-i ceară delegatului în cabină să-i obțină autografele.
Așa, nu se mai isca ce s-a iscat și nu mai venea UEFA și îi dădea în cap. UEFA nu ține cont de umanitate, nu ține cont de nimic. Dacă regulamentul zice că n-ai voie să ceri nimic de la jucătorii echipelor pe care le arbitrezi, așa fac cei de acolo. Eu nu aș fi judecat doar în litera legii, suntem oameni.
N-aș vrea să fie nimeni în pielea lui Șovre. Toată viața un arbitru își dorește să ajungă la marile competiții, ăsta e idealul lui. Iar Șovre e unul dintre cei mai mari asistenți pe care i-am avut noi.", a spus Ion Crăciunescu, pentru Digisport.
Romanian Liga I
Rapid, cu întârziere în gara Pitești, rămâne departe de liderul Farul. Următoarea stație: U Cluj
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Poloniei, făcut praf după eliminarea de la Cupa Mondială! "Ai cel mai bun atacant"
ACUM 2 ORE