Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gavi l-a uluit pe Busquets în finala Supercupei Spaniei! "E un animal competitiv!" Recordurile doborâte de Golden Boy

Bianca Dumitru

Publicat 16/01/2023 la 05:52 GMT+2

Barcelona s-a impus aseară în finala Supercupei Spaniei, învingând-o pe Real Madrid cu scorul de 3-1. Gavi a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipa lui Xavi, iar Sergio Busquets s-a arătat impresionat de tânărul său coechipier.

Pedri e Gavi esultano per un gol in Real Madrid-Barcellona - Supercoppa di Spagna 2023

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a câștigat aseară Supercupa Spaniei, după ce s-a impus cu scorul de 3-1 în fața celor de la Real Madrid. Catalanii și-au asigurat victoria încă din prima repriză, când au marcat Gavi și Lewandowski.
Pedri și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în partea secundă, când clubul din capitala Spaniei nu a avut ocazii mari de a reveni în joc. Benzema a redus din diferență în prelungirile partidei, după un șut din zona punctului de la 11 metri, dar soarta meciului nu a mai putut fi schimbată.
În finala disputată în Arabia Saudită, Gavi a scris istorie. Fotbalistul a devenit, grație golului înscris în minutul 33, cel mai tânăr marcator din istoria Supercupei Spaniei în ultimul act al competiției.
De asemenea, câștigătorul trofeului Golden Boy în 2022 s-a remarcat și drept al doilea cel mai tânăr marcator al Barcelonei într-un El Clasico (18 ani și 163 de zile), după Ansu Fati, care a marcat în 2020, la vârsta de 17 ani și 359 de zile.
Citește și:

Busquets, uluit de Gavi după finala Supercupei Spaniei

În urma prestației foarte bune pe care a avut-o, Gavi l-a impresionat pe Sergio Busquets. Căpitanul echipei blaugrana a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului său coechipier, pe care l-a sfătuit să continue să învețe pentru a ajunge să scrie istorie pe Camp Nou.
"Ne-a ieșit planul de a întări centrul terenului pentru a avea superioritate. Araujo a fost foarte bine la a frâna contrele și pentru a-l acoperi pe Vinicius și am rămas aproape fără balon când nu l-am putut avea, dar am știut să suferim și aproape am lăsat-o pe Real fără șut pe poartă puțin înainte de finalul meciului.
Gavi e un animal competitiv, la vârsta asta jucătorii sunt la academie sau la echipa de tineret, iar el a jucat la un nivel incredibil, marcând goluri și având și assist-uri. I-aș spune să continue să învețe și să asculte. Sper să marcheze o epocă la Barca.
Nu puteam rata oportunitatea de a câștiga un trofeu după o etapă de schimbări la antrenori și jucători. Am fost iluzionați și am avut ambiție, dar la Barca întotdeauna se cere să câștigi și Xavi ne-a reamintit asta", a declarat Busquets, potrivit Mundo Deportivo.
Pentru Barcelona urmează, pe 19 ianuarie, deplasarea pe terenul celor de la Ceuta, pentru un meci din optimile Cupei Regelui, iar apoi, pe 22 ianuarie, catalanii vor primi vizita celor de la Getafe, într-o partidă contând pentru a 18-a etapă din La Liga.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo