Aston Villa a fost lovită puternic de un focar de coronavirus, motiv pentru care baza de antrenament a clubului a fost închisă de urgență, iar toți jucătorii de la prima echipă au intrat în izolare.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Prin urmare, Aston Villa nu se va putea prezenta la duelul cu Liverpool, din turul 3 al Cupei Angliei, cu echipa de bază. Pentru a evita neprezentarea și, implicit, înfrângerea la "masa verde", clubul din Birmingham a decis să-și facă apariția la partida cu campioana Angliei folosind jucători de la echipele U23 și U18.
The Emirates FA Cup
Chelsea, făcută praf după cererea ca meciul cu Middlesbrough să se joace fără fani: "Sunt jalnici"
15/03/2022 LA 16:04
Toți jucătorii de tineret ai lui Aston Villa, care vor fi conduși diseară de Mark Delaney, au primit rezultate negative la ultimul test COVID. Astfel, partida programată diseară a primit "undă verde" și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
"Aston Villa confirmă că meciul cu Liverpool, din turul 3 al Cupei Angliei, se va disputa pe Villa Park, diseară de la ora 21:45", a anunțat Aston Villa.
Știrea inițială
Aston Villa a anunțat ieri că a înregistrat "un număr semnificativ de cazuri pozitive cu COVID-19" în cadrul lotului, motiv pentru care a fost nevoită să închidă temporar baza de antrenament. Mai mulți jucători și membri din staff-ul tehnic au intrat de urgență în izolare, iar ultimul antrenament sub comanda lui Dean Smith a fost anulat, cu numai o zi înaintea partidei cu Liverpool, din Cupa Angliei.
Prin urmare, Aston Villa ar urma să folosească o echipă formată din jucători de la formația U23 împotriva campioanei en-titre din Premier League. De asemenea, pe banca tehnică ar urma să stea Mark Delaney, managerul lui Aston Villa U23.

Aston Villa, forțată să folosească echipa U23 la meciul cu Liverpool, din Cupa Angliei

Inițial au existat temeri că meciul de la Birmingham va fi anulat, iar Liverpool va câștiga la "masa verde". Totuși, presa din Anglia susține că Aston Villa nu va renunța așa ușor și va urma modelul utilizat chiar de trupa lui Jurgen Klopp în 2019, într-un meci din Cupa Ligii.
La vremea respectivă, Liverpool a fost nevoită să acopere în aceeași zi două meciuri - unul la Campionatul Mondial al Cluburilor și altul în Cupa Ligii - motiv pentru care Klopp a fost forțat să "sacrifice" duelul cu Aston Villa. La acea confruntare din sferturile Cupei Ligii, "cormoranii" au aliniat o echipă de juniori și au fost învinși categoric, scor 0-5.
Istoria se va inversa la meciul de diseară, când Villa va trebui să dea piept cu Liverpool fără starurile lui Dean Smith.
"Aston Villa poate confirma că clubul și-a închis terenul de antrenament Bodymoor Heath după descoperirea unui focar semnificativ de Coronavirus. Un număr mare de jucători și angajați ai primei echipe au avut teste pozitive după ce au fost testați de rutină luni. Aceștia au intrat imediat în izolare.
O a doua rundă de testare a fost efectuată imediat și a dat aceleași pozitive astăzi. Antrenamentul primei echipe înainte de meciul din FA Cup cu Liverpool a fost anulat. Momentan se poartă discuții în curs între reprezentanții medicali ai clubului, ai Asociației de Fotbal și ai Premier League.", se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al celor de la Aston Villa.
Aston Villa-Liverpool este cel de-al 3-lea meci din turul 3 al Cupei Angliei care ridică probleme din cauza cazurilor de Covid-19. Derby va fi nevoită să se prezinte cu echipa a 2-a la meciul cu Chorley (Liga a 6-a din Anglia), în timp ce partida Shrewsbury Town - Southampton este pusă și ea sub semnul întrebării din cauza mai multor cazuri pozitive de Covid-19 la formația din League One.
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/06/2966252.jpg
The Emirates FA Cup
Leicester - Chelsea, în finala Cupei Angliei! "Vulpile" au învins Southampton în penultimul act
18/04/2021 LA 16:51
The Emirates FA Cup
Chelsea, în finala Cupei Angliei! Manchester City, răpusă pe Wembley de golul lui Ziyech
17/04/2021 LA 14:35