Thomas Tuchel a visat întotdeauna să ajungă un mare jucător de fotbal, dar visul acestuia a fost spulberat din cauza accidentărilor. Pe vremea când juca la SSV Ulm, într-o ligă regională din Germania, sub comanda lui Rangnick, o accidentare la genunchi l-a forțat pe Tuchel să își încheie cariera.
Imediat după ce a părăsit-o pe Ulm, echipa a avut un parcurs incredibil sub comanda lui Rangnick, ajungând până în Bundesliga.
"Mă uitam la coechipierii mei cum deveneau din ce în ce mai buni sub comanda lui Ralf, ajungând în Bundesliga, lucru care a fost întotdeauna visul meu. Aceasta era echipa mea, ei erau coechipierii mei. Am fost atât de aproape de a deveni un jucător de primă divizie în Bundesliga.
Romanian Liga I
2 dintr-o lovitură! Dinamo continuă campania de transferuri pentru a se salva de la retrogradare
ACUM O ORĂ
Când s-a întâmplat (n.r. accidentarea), am fost nervos. Nu eram depresiv, mă simțeam trădat și eram nervos pe situație. Nu știam ce să fac. Toată viața am visat să fiu jucător de fotbal. Până în acel moment, mi-am depus toată energia pentru acest vis. Am terminat școala, dar acesta era obiectivul principal. Când nu a mai fost o opțiune, a trebuit să mă reorientez, ceea ce nu e mereu ușor.
Acum este ușor să povestesc despre asta, dar în acele momente, să îmi depășesc mândria de a merge într-un bani și a lucra pentru a avea bani și a merge la universitate, să întâlnesc oameni care mereu mă întrebau: 'Ce e cu tine? Nu mai joc fotbal?'. Dar trebuie să treci peste aceste momente dificile și să te uiți în oglindă. Mi-a întărit caracterul. Până la urmă, a fost un lucru sănătos pentru mine", a spus Tuchel.

Rangnick i-a oferit lui Tuchel un internship la academia lui Stuttgart

Ajuns la Stuttgart, Ragninck l-a sunat pe fostul său jucător și i-a oferit un internship la academia lui Stuttgart, într-un moment dificil al vieții sale. În cele din urmă, această propunere a lui Rangnick i-a schimbat în totalitate viața lui Thomas Tuchel, care a devenit unul dintre cei mai buni antrenori din Europa.
"Ralf m-a sunat pentru că era fostul meu antrenor. Știa că studiez în Stuttgart așa că m-a întrebat dacă aș vrea să încerc ceva în academie. Timp de 4 luni am fost antrenor secund la academie, apoi mi-am luat licența și am început să antrenez la U14.
https://i.eurosport.com/2018/09/03/2411753.jpg
În tot acest timp am continuat să lucrez la bar în timp ce antrenam și îmi terminam studiile. Rangnick mi-a deschis ușa. La un moment dat, trebuie să treci pragul acelei uși și ai responsabilitatea de a scoate tot ce e mai bun din oportunitățile pe care le ai.
Asta am făcut, pentru că am avut oameni ca Ralf lângă mine, alături de mulți alții, începând cu tatăl meu, care era și el conectat tot timpul la fotbal. Din acest motiv sunt o persoană norocoasă și binecuvântată. Sunt fericit și recunoscător pentru locul în care mă aflu", a mai spus Tuchel.
Din păcate, Thomas Tuchel nu se poate întâlni astăzi cu Ralf Rangnick, care nu va fi pe banca lui United pentru partida de pe Stamford Bridge, din cauza unor probleme cu cartea verde. În aceste condiții, în derby-ul de astăzi, Michael Carrick se va afla pe banca diavolilor, după ce a condus echipa și în victoria din Champions League de pe terenul lui Villarreal.
Partida dintre Chelsea și Manchester United este astăzi, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Premier League
Manchester United pregătește deja perioada de mercato din vară! Pe cine au pus ochii "diavolii"
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Alexandru Pașcanu, transferat definitiv de Ponferradina de la CFR Cluj!
ACUM 2 ORE