Echipa olimpică de fotbal a României face parte din prima tranșă de sportivi care au plecat spre Japonia, în vederea participării la Jocurile Olimpice.
Conform site-ului frf.ro, zborul până în capitala Țării Soarelui Răsare va dura 13 ore, cu o escală pentru alimentare a aeronavei în orașul rusesc Novosibirsk.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Alături de tricolori, vor călători spre Tokyo și componenţi ai loturilor României de baschet 3x3, box, canotaj, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Cei patru piloţii şi tot atâţia însoţitori de bord care vor zbura cu charter-ul au fost testaţi RT PCR de un laborator mobil Regina Maria pe data de 14 iulie, iar ofiţerul COVID-19 al delegaţiei României i-a supus unui test rapid antigen înainte de urcarea în avion.

Mirel Rădoi a analizat primul adversar al Româneii la Tokyo

Mirel Rădoi a oferit un amplu interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal înainte de plecarea spre Tokyo. Selecționerul a dezvăluit ce l-a impresionat cel mai mult înaintea turneului olimpic, ce l-ar deranja să se scrie despre echipa sa la finalul turneului olimpic și a analizat primul adversar din Japonia, reprezentativa Hondurasului, pe care tricolorii o vor întâlni pe 22 iulie, meci care va fi în direct pe Eurosport 2.
Evident, delegația României pleacă în Japonia cu ambiții mari, mai ales că grupa în care vor juca "tricolorii" este una accesibilă, însă în fotbal nimic nu poate fi sigur și există și pericolul unei dezamăgiri. Întrebat ce nu și-ar dori să se spună despre reprezentativa României după turneul olimpic de la Tokyo, Mirel Rădoi a fost foarte ferm.
"Cred că următorul titlul nu mi-ar conveni: Naționala României calificată la Jocurile Olimpice nu a reușit să facă niciun punct în grupă", a spus Rădoi.
România va întâlni Honduras în prima partidă de la Tokyo, pe 22 iulie. Selecționerul a declarat că a analizat foarte bine naționala din America Centrală, descoperind atât plusurile dar și minusurile acesteia.
"E o echipă pe care dacă o lași să joace va fi foarte periculoasă. Dacă nu încerci să-i limitezi situațiile de atac pozițional îți va crea mari probleme. La fazele fixe au o talie destul de bună. În schimb, suferă pe tranziția pozitivă a adversarului, sunt foarte lenți în tranziția negativă, chiar și la fazele fixe au unele momente când pierd marcajul. Vreau să încercăm să stăm cât mai sus și să creăm problem Hondurasului pentru că dacă îi vom lăsa să joace e o echipă destul de dinamică și de mobilă și poate crea probleme oricărei echipe din această grupă.", a adăugat selecționerul.

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47