Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șumudică a revenit în Turcia! Tehnicianul român s-a înțeles cu Rizespor

Nicu Savin

Actualizat 19/01/2021 la 15:47 GMT+2

Marius Șumudică este noul antrenor al lui Rizespor, formație care ocupă poziția a 16-a în prima ligă din Turcia.

Marius Șumudică

Credit imagine: facebook

UPDATE
As.ro scrie că Mariuș Șumudică a semnat cu Rizespor! Românul a ajuns la un acord cu oficialii echipei de pe locul 16 din Turcia, dar nu va fi pe bancă la meciul de mâine, când Rizespor o va întâlni pe Gaziantep, formație de care românul s-a despărțit recent din cauza unui scandal prelungit cu conducerea.
Ca atare. debutul lui Șumudică pe banca lui Rizespor va fi la meciul cu Istanbul Basaksehir, programat pe 23 ianuarie, de la ora 18:00.
Știrea inițială
Cotidianul turc Fanatik anunță că Rizespor s-a despărțit oficial de antrenorul Stjepan Tomas. Formația de la malul Mării Negre, aflată pe locul 16 în clasament, nu a mai câștigat de 5 etape în campionat (3 egaluri și 2 înfrângeri) și a fost eliminată și din Cupa Turciei, astfel că bașkanii au decis că este momentul unei schimbări la nivelul băncii tehnice.
"Contractul a fost reziliat de comun acord cu antrenorul Stjepan Tomas. Îi mulțumim domnului Stjepan Tomas pentru serviciile sale și îi dorim succes în continuare în cariera sa de antrenor.", s-a specificat în comunicatul clubului turc, preluat de fanatik.com.
Croatul Stjepan Tomas o preluase la începutul acestui sezon pe Rizespor, aceasta fiind abia a 2-a sa echipă ca antrenor principal, după ce în sezonul trecut a stat 8 etape pe banca celor de la Antalyaspor.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Marius Șumudică, tot mai aproape de Rizespor

Sursa citată notează că Marius Șumudică este principalul favorit să devină antrenorul de la Rizespor. Un alt cotidian important din Turcia, Fotomac, anunța încă de ieri că tehnicianul român a ajuns deja la un acord de principiu cu oficialii lui Rize. Totuși, pe lista turcilor se află și Mustafa Denizli, un antrenor cu mare experiență în fotbalul turc, el antrenând în trecut mai multe echipe de acolo, printre care și granzii Galatasaray, Fenerbahce sau Beșiktaș, dar a avut și 2 mandate la echipa națională.
Conform informațiilor din Turcia, Șumudică are o ofertă pe un sezon și jumătate de la Rize, obiectivul imediat fiind salvarea echipei de la retrogradare. În cazul în care ar accepta, Rizespor va deveni cea de-a 3-a echipă din Turcia pe care tehnicianul român o va antrena, după Kayserispor și Gaziantep.
Un fapt interesant s-ar putea produce dacă "Șumi" ar fi instalat astăzi în funcție, deoarece mâine Rizespor joacă cu Gaziantep, echipa de care antrenorul s-a despărțit recent după un conflict prelungit cu oficialii clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo