Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Galatasaray, pe un butoi de pulbere! Cicâldău și Moruțan sunt în mijlocul protestelor din interiorul clubului

Irina Aldea

Publicat 21/12/2021 la 17:47 GMT+2

E criză pe toate planurile la Galatasaray. Echipa e pe locul 11 în Super Lig, iar Cicâldău și Moruțan sunt în centrul protestelor interne la clubul din Turcia, din cauza salariilor.

Cicâldău & Moruțan

Credit imagine: Getty Images

Galatasaray a ajuns până pe locul 11 în Super Lig, după 17 etape disputate, având doar 24 de puncte acumulate. Ca și când criza de pe plan sportiv nu ar fi de ajuns, acum există și probleme interne, în cadrul vestiarului, din cauza faptului că există diferențe evidente de tratament pentru fotbaliștii autohtoni și cei străini, cum este și cazul românilor Cicâldău și Moruțan.
Concret, fotbaliștii turci au pornit o adevărată revoluție în cadrul vestiarului pentru că nu și-au primit salariile de mai multe luni, iar președintele Elmas i-a înștiințat deja pe aceștia că nu le poate transfera salariile mai devreme de luna martie. Elmas, în schimb, ar fi onorat deja obligațiile salariale către fotbaliștii străini, printre care și Cicâldău și Moruțan.

Cicâldău și Moruțan, prinși în mijlocul protestelor interne de la Galatasaray

Pe lângă faptul că turcii ar încasa salarii mult mai mici decât străinii, fotbaliștii autohtoni ar primi banii și cu foarte mare întârziere. Din acest motiv, publicația Milliyet a anunțat că jucătorii s-au întâlnit de urgență cu președintele Burak Elmas pentru a clarifica aceste probleme evidente.
De pildă, brazilianul Assuncao, împrumutat de la Famalicao, are 450.000 de euro anual, peste toți jucătorii autohtoni, potrivit Fotomac. Alexandru Cicâldău, adus de la CS U Craiova în luna iulie, câștigă aproximativ 900.000 de euro anual la Galatasaray. De cealaltă parte, Olimpiu Moruțan, transferat de la FCSB în luna august, are un salariu anual de aproximativ 600.000 de euro la echipa turcă.
Galatasaray are șase meciuri consecutive fără victorie în campionat și e pe locul 11. În această seară, trupa lui Terim joacă în deplasare cu Adana Demispor, ocupanta locului 7, într-un meci foarte important pentru Galatasaray.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo