Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cordea o duce pe FCSB aproape de turul 3 al Conference League! Aici sunt toate detaliile victoriei cu Șahtior Karagandy

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/07/2021 la 23:24 GMT+3

FCSB a început astăzi o nouă aventură europeană, jucând în premieră în Conference League, noua competiție UEFA. Roș-albaștrii s-au duelat cu Șahtior Karagandy, în prima manșă a "dublei" din turul 2 preliminar.

Cordea a dus FCSB cu un pas mai aproape de turul următor preliminar din Conference Leauge

Credit imagine: Eurosport

FCSB a câștigat meciul tur cu Șahtior Karagandy, scor 1-0, din turul 2 preliminar al Conference League. Meciul s-a disputat pe Arena Națională, în fața a circa 5.800 de spectatori.
Roș-albaștrii au debutat cu o victorie în această competiție europeană grație golului marcat de Andrei Cordea, în minutul 38. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a primit balonul la aproximativ 20 de metri de poartă și a șutat puternic, goalkeeper-ul oaspeților neavând nicio șansă de a opri balonul, fiind ieșit neinspirat din poartă.
Echipa lui Dinu Todoran a dominat pe tot parcursul meciului, având cele mai mari ocazii de gol prin Octavian Popescu și Florin Tănase în prima repriză, respectiv Andrei Cordea după pauză.
Oaspeții au ajuns destul de rar în preajma careului lui Andrei Vlad, cele mai importante șanse ale kazahilor fiind semnate de Omirtayev, în minutul 60, când mingea șutată din afara careului a trecut pe lângă poartă, și Tattybayev, care a șutat din preajma careului mic la colțul scurt, în minutul 86. Portarul roș-albaștrilor a intervenit perfect și a respins balonul.
Returul dintre FCSB și Șahtior Karagandy este programat joia viitoare, în Kazakhstan. Echipa care va obține calificarea în turul 3 preliminar al Conference League o va înfrunta pe Kolos Kovalikva (Ucraina).

LIVE TEXT FCSB 1-0 Șahtior Karagandy

Min. 90: Final de meci pe Arena Națională.
Min. 86: Tattybayev ajunge în careu și trimite balonul spre poarta lui Vlad, care intervine perfect și respinge.
Min. 60: Omirtayev șutează din afara careului, dar mingea trece pe lângă poartă, fără să-i pună probleme lui Vlad.
Min. 54: Cordea mai încearcă un șut de la distanță, dar Shatskiy respinge balonul.
Min. 52: Cordea a trecut pe lângă gol, șutul său din careu fiind respins de portarul celor de la Șahtior Karagandy.
Min. 46: S-a reluat meciul.
Min. 45: Pauză pe Arena Națională.
Min. 38: GOOOL FCSB! Cordea a deschis scorul cu un șut puternic de la circa 20 de metri.
Min. 30: Ovidiu Popescu primește mingea de la Tănase în afara careului și șutează puternic. Balonul trece puțin peste poarta kazahilor.
Min. 18: Tănase șutează de la marginea careului, însă mingea nu îi pune probleme goalkeeper-ului oaspeților.
Min. 16: Tănase are cea mai mare ocazie a FCSB-ului în acest început de meci. Balonul este respins de portarul Shatskiy.
Min. 11: Octavian Popescu combină cu Florin Tănase și șutează printre picioarele unui adversar. Mingea este, în cele din urmă, blocată de un fundaș al oaspeților.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start
FCSB: Vlad - V. Crețu, A. Crețu, Cristea, Radunovic - Moruțan, Ov. Popescu, Vînă - Cordea, Tănase, Oct. Popescu
Rezerve: Straton, Haruț, Coman, Ondrasek, Stoica, Dumitru, Perianu, Musi, Șerban
Antrenor: Dinu Todoran
Șahtior Karagandy: Shatskiy - Gabyshev, Khozin, Graf, Buivolov, Atanaskoski - Mitosevic, Mawutor, Bakaev - Shikavka, Najaryan
Rezerve: Trofimets, Tattybayev, Kybyray, Omirtayev, Sviridov, Nazymkhanov, Rustemovic, Nurseitov, Pairuz
Antrenor: Andrei Finoncenko

Articol inițial scris de Răzvan Cîrceag
Dacă pentru FCSB sezonul competițional abia a început, iar roș-albaștrii nu au apucat să-și tureze motoarele, fotbaliștii lui Șahtior se află în plin sezon. Doar că, aceștia nu se descurcă tocmai bine.
În cazul unei calificări, FCSB se va duela cu ucrainenii de la Kolos Kovalivka. Faza următoare, play-off-ul UEFA Conference League, este programat pe 19 și 26 august. În timp ce tragerea la sorți va avea loc pe 2 august.
Șahtior Karagandy are 19 puncte adunate în 19 partide și ocupă locul 11 din 14 în clasament. În ultimele 5 partide disputate, kazahii au 2 victorii, 2 înfrângeri și un rezultat de egalitate.
Dacă ne orientăm după cifre, ne așteptăm ca fotbaliștii lui Șahtior să abordeze meciul într-o manieră defensivă, pragmatică. Kazahii au înscris doar 14 goluri în acest sezon, iar sezonul trecut, deşi au avut o prestaţie destul de bună, trupa antrenată de rusul Magomed Adiev nu a marcat multe goluri. Niciunul dintre atacanţi nu a trecut de cota 5 goluri marcate în stagiunea 2020-2021.
Vedeta echipei este căpitanul Arsen Khubulov, fotbalist care a trecut de-a lungul carierei pe la Kuban Krasnodar sau Anzhi. În 2018, acesta a fost transferat pentru 1,2 milioane de euro în Turcia, la Erzurumspo, dar nu s-a adaptat şi a revenit în fotbalul estic.
Pentru Șahtior Karagandy acest meci înseamnă și revenirea în cupele europene, după o absență de 6 ani. La ultima apariție au ajuns doar până în turul trei preliminar din Europa League. În 2013, formația kazahă a obținut cel mai mare rezultat din istoria clubului: o victorie cu 2-0 acasă în fața campioanei Scoției, Celtic, în preliminariile UEFA Champions League. Totuși, scoțienii au revenit în retur și au învins cu 3-0. Cu toate acestea, Șahtior a mers în grupele Europa League, o premieră absolută pentru o echipă din Kazahstan.

FCSB debutează în Conference League, revine Peluza Nord

De partea cealaltă, nici FCSB nu a început sezonul chiar așa cum își dorea. Roș-albaștrii au remizat 0-0 pe terenul lui FC Botoșani, în prima etapă din noul sezon al Ligii 1, o formație care nu i-a pus deloc probleme de-a lungul timpului. În 22 de partide disputate, moldovenii au o singură victorie, iar FCSB s-a impus de 16 ori.
Chiar dacă aceștia nu au strălucit cu Botoșani, lucrurile s-ar putea schimba foarte mult datorită fanilor pe care îi vor avea alături cu Șahtior. Peluza Nord a anunțat oficial că va reveni pe stadion după ani buni de absență.
La conferința de presă de dinaintea jocului, Dinu Todoran - antrenorul de la FCSB -, a anunțat că obiectivul clubului este accederea în grupe.
"Avem un meci extrem de important, într-o nouă competiție. Obiectivul nostru este să mergem în grupe, avem o presiune mare, dar pozitivă. Ne dorim să câștigăm, să îmbunătățim coeficientul, iar din punctul meu de vedere suntem favoriți. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, foarte determinată, ei sunt în timpul campionatului, dar suntem peste ei ca valoare. Mâine seară trebuie să fim 100% conectați la acest meci, nu va fi ușor. Vom avea aportul suporterilor, vreau să mulțumesc galeriei care ne-a încurajat la Botoșani chiar și după meci, deși nu am câștigat. Sper să vină cât mai mulți suporteri să ne încurajeze din primul până în ultimul minut", a declarat antrenorul FCSB-ului.
Absenții din lotul lui Dinu Todoran sunt Andrei Miron, Ionuț Panțîru, Adrian Șut și Darius Olaru, care sunt accidentați. În schimb, Florinel Coman ar putea fi văzut la treabă, fiind recuperat după accidentarea destul de gravă pe care a suferit-o. Rămâne de văzut dacă Todoran va risca să-l bage din primul minut sau îl va ține rezervă.

FCSB - Șahtior Karagandy, echipe probabile

FCSB: 99. A. Vlad l 6. Haruț, 5. Al. Crețu, 29. Vucur, 33. Radunovici l 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 20. Vână l 9. Oct. Popescu, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman
REZERVE: 1. Straton, 2. V. Crețu, 13. Ondrasek, 17. I. Cristea, 22. Cr. Dumitru, 25. Perianu, 26. Oaidă, 77. S. Șerban, 98. Cordea
ABSENȚI: Olaru, Șut, Miron, Ad. Niță (accidentați), Târnovanu (la Jocurile Olimpice)
Șahtior Karagandy: 12. Șatski l 30. Nurseitov, 25. Buivolov, 55. Graf l 5. Gabișev, 29. Mitosevici, 87. Bakaev, 3. Atanaskoski l 44. Rustemovici, 7. Nadjarian l 22. Sviridov
REZERVE: 1. Trofimeț, 9. Tattibaev, 11. Ciociev, 15. Mawutor, 16. Kibirai, 18. Udo, 19. Omirtaev, 35. Nazimhanov, 57. Alișauskas
ABSENȚI: Toșev, Nazarenko (accidentați)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo