Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petrescu îl critică pe Șumudică, după Jablonec-CFR 1-0: "Nu eu am făcut pregătirea și transferurile"

Cristian Mihală

Publicat 17/09/2021 la 00:29 GMT+3

CFR Cluj a debutat cu stângul în Europa Conference League, după ce a fost învinsă de echipa cehă FK Jablonec, cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul Strelnice din Jablonec nad Nisou, în Grupa D. Dan Petrescu a analizat la cald partida și a fost extrem de critic la adresa fostului antrenor, Marius Șumudică.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

Diferenţa în acest meci a fost făcută de dubla eroare din apărarea campioanei României, ieşirea greşită a portarul Bălgrădean şi henţul făcut de Camora, gazdele marcând din penalty, prin Vaclav Pilar (52).
Dan Petrescu este la al doilea eşec consecutiv după revenirea la CFR, în Cehia echipa sa jucând mai bine după ce a rămas în zece oameni. Tehnicianul din Gruia a fost mulțumit, per total, de fața echipei, chiar dacă un observator neutru nu are cum să nu fi observat că trupa din Ardeal a suferit. Explicațiile eșecului țin și de fostul antrenor, Marius Șumudică, crede Petrescu. Chiar dacă nu l-a numit, "Super Dan" a explicat ce gafe enorme s-ar fi comis la echipă înainte de venirea lui.
"Sunt foarte mulțumit, echipa a jucat foarte bine, a intrat excelent în teren. Trebuie să revăd acea fază, nu știu ce a fost, ne-a eliminat jucătorul după ce a dat și penalty. Dar am reacționat bine, nu îmi aduc aminte să fi ajuns după la poarta noastră. Au stat mai bine fizic, dar am încredere, după cum a arătat repriza a doua. Din păcate, lotul nu a fost făcut de mine, e nevoie de întăriri în pauza competițională. Nu am făcut eu pregătirea, nu am făcut eu transferurile. Nu pot să mă transform dintr-un antrneor de succes într-unul care nu știe ce face. Nu pot să câștig 10 meciuri la rând. Antrenorul a fost schimbat pentru un motiv, iar eu trebuie să salvez ce a fost făcut înainte", a spus Dan Petrescu la ProX.

Jablonec - CFR 1-0 | Petrescu: "În meciul următor o să bag un fundaș în atac"

Lotul e unul dezechilibrat, iar accidentările îi dau și mai multe bătăi de cap lui Petrescu. Acesta a fost ironic și a promis că, împotriva Craiovei, va juca având un fundaș în atac, în lipsă de soluții. Totul pentru a explica și mai bine prăpădul pe care l-a găsit la club.
"Nu avem cu cine să jucăm cu Craiova. Sunt multe accidentări, cred că o să joc cu un fundaș central atacant", a mai spus fostul internațional, pentru ca apoi să vorbească la superlativ de Jablonec: "Eu v-am spus că Jablonec e echipă puternică, poate au neglijat campionatul, pentru că jucau în Europa, de aceea sunt pe 11. Dar o să vedeți, eu cred că nu vor pierde în acest sezon pe teren propriu, în Conference League. Asta e diferența între Cehia și România: ei au trei echipe, au Slavia Praga și Sparta Praga în Europa League, noi avem una singură, în Conference League. Poate la anul o să fie altfel, dar acum atât s-a putut. Cred că Jablonec o să ajungă departe, dar eu sper să ne calificăm și noi. Avem nevoie și de noroc".
Alibec e cea mai importantă absență a campioanei, dar fostul vârf al Astrei nu va putea fi recuperat până la partida următoare din Conference League.
"Alibec nu o să joace cu Randers, cel mai probabil va fi pe teren abia după meciurile echipei naționale", a concluzionat tehnicianul campioanei.
În celălalt meci al grupei, Randers FC şi AZ Alkmaar au terminat nedecis, 2-2.
În etapa a doua, pe 30 septembrie, vor avea loc partidele AZ Alkmaar - Jablonec şi CFR Cluj - Randers FC.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo