Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, pentru a patra oară la rând în grupele unei competiții europene, după calificarea în grupele Conference League

Alex Masgras

Publicat 25/08/2022 la 22:18 GMT+3

CFR Cluj s-a calificat joi seară pentru a doua oară la rând în grupele Conference League și pentru a patra oară consecutiv în grupele unei competiții europene, după ce a trecut de Maribor în play-off. Participarea din acest sezon în grupele UECL reprezintă a opta participare pentru clujeni în grupele unei competiții europene.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj revine în grupele UEFA Europa Conference League pentru al doilea an consecutiv. Echipa lui Dan Petrescu a obținut calificarea după ce a trecut joi seară de Maribor, în play-off-ul de calificare în grupe. Foarfeca lui Cvek din minutul 90 a decis dubla cu campioana Sloveniei.
CFR Cluj obține astfel a doua calificare consecutivă în grupele Conference League, după ce a participat și sezonul trecut, atunci când a jucat în prima ediție a noii competiții UEFA. De asemenea, aceasta este a patra participare consecutivă a campioanei României în grupele unei competiții europene, după ce a participat în Europa League și în sezoanele 2019/20 și 2020/21.
Sezonul trecut, CFR Cluj a făcut parte din Grupa D alături de AZ Alkmaar (Danemarca), Randers (Danemarca) și Jablonec (Cehia). Atunci, campioana României a încheiat grupa pe locul 4, cu 4 puncte. Singurele puncte obținute de clujeni au venit în urma egalului cu Randers (1-1) de pe teren propriu și a victoriei cu Jablonec din ultima etapă (2-0), într-o partidă care s-a disputat tot în Gruia.
Citește și:

CFR Cluj, pentru a opta oară în grupele unei competiții europene

În urma calificării în grupele Conference League din acest sezon, CFR Cluj a ajuns pentru a opta oară în faza grupelor unei competiții europene.
Prima oară se întâmpla în sezonul 2008/09, atunci când CFR Cluj ajungea în grupele UEFA Champions League după ce cucerea primul titlu de campioană. De atunci, clujenii au participat în total de trei ori în grupele Champions League, de trei ori în grupele Europa League, iar acum urmează a doua participare în grupele Conference League.
Cele mai notabile campanii în grupele unei competiții europene au fost în sezoanele 2012/13 și 2019/20. În urmă cu 10 ani, CFR Cluj termina pe locul 3 grupa H, cu 10 puncte, la egalitate de puncte cu Galatasaray, ocupanta locului 2. Manchester United a încheiat grupa pe primul loc, cu 12 grupe, în timp ce portughezii de la Braga au fost ultimii, cu 3 puncte. Pentru CFR a urmat dubla din 16-imile Europa League cu Inter, pierdută cu 0-5 la general.
În sezonul 2019/20, CFR Cluj obținea o nouă calificare în primăvara europeană Europa League, după ce a încheiat cu 12 puncte grupa din aceiași competiție. Clujenii s-au clasat pe locul al doilea în Grupa E, grupă câștigată de Celtic cu 13 puncte. Din grupa respectivă au mai făcut parte Lazio (locul 3, 6 puncte) și Rennes (locul 4, 4 puncte).
Sevilla - CFR Cluj
CFR Cluj a întâlnit-o pe Sevilla în 16-imile Europa League. Echipa lui Dan Petrescu a fost la un pas de a elimina cea mai titrată echipă a competiției. După 1-1 în Gruia, partida de pe Ramon Sanchez Pizjuan s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În minutul 87, CFR Cluj putea obține calificarea, dar reușita lui Păun a fost anulată din cauza unui henț comis de Lacina Traore. În cele din urmă, Sevilla a cucerit trofeul la finalul sezonului pentru a șasea oară.
Participările lui CFR Cluj în grupele competițiilor europene:
  • Champions League (2008/09, 2010/11, 2012/13)
  • Europa League (2009/10, 2019/20, 2020/21)
  • Conference League (2021/22, 2022/23)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo