Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Echipa surpriză care a uimit Europa! Victorii pe linie și cea mai bună apărare din cupele europene

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/12/2023 la 10:57 GMT+2

Viktoria Plzen este marea revelație a cupelor europene din sezonul 2023/2024. Ocupanta locului 3 în sezonul trecut al campionatului Cehiei face legea în grupa C din UEFA Europa Conference League. Aceștia au victorii pe linie și un singur gol primit, după 5 meciuri disputate.

Viktoria Plzen sconfitto nettamente dal Bayern Monaco

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Aflată în acest moment abia pe locul 5 în campionatul Cehiei, Viktoria Plzen pare să-și fi îndreptat întreaga atenție spre parcursul din cupele europene în acest sezon. De 6 ori campioană a Cehiei, Plzen surprinde etapă de etapă în a treia competiție continentală, Conference League.
Echipa antrenată de Miroslav Koubek a trecut de trei tururi preliminare pentru a ajunge în faza grupelor. Aceștia au trecut pe rând de Drita din Azerbaidjan, de Gzira United din Malta și de Tobol din Kazahstan.
În faza grupelor, cehii au fost plasați într-o grupă accesibilă, dar imprevizibilă. Dinamo Zagreb părea favorită la primul loc, iar Ballkani și Astana sunt echipe extrem de incomode, mai ales pe teren propriu.
Citește și:

Plzen, cea mai bună defensivă din cupele europene

Plzen nu a dominat grupa cu scoruri mari, dar s-a impus în toate cele cinci meciuri disputate până în acest moment cu rezultate la limită: 1-0, 2-1, fiind singura echipă din competiție cu maximum de puncte acumulate. Defensiva a fost cheia succesului pentru fosta adversară a echipelor românești din Europa League, Astra și FCSB.
Cehii au încasat un singur gol în faza grupelor, în deplasarea de la Astana, în rest, au câștigat toate celelalte meciuri cu 1-0. Aceștia au cea mai bună defensivă din toate competițiile europene în acest sezon. Echipele care se apropie de Plzen, cu doar 2 goluri încasate, sunt Real Sociedad, Bayer Leverkusen, Lille și Club Brugge.
Defensiva cehilor este alcătuită din doi apărători tineri și unul experimentat. Robin Hranac are 23 de ani și este cel mai folosit jucător din lot. Sampson Dweh este un liberian de 22 de ani, împrumutat din liga a doua cehă, iar decanul de vârstă al apărării este Lukas Hejda.
Viktoria Plzen are șansa de a încheia faza grupelor Conference League cu un parcurs perfect. Aceștia o vor întâlni pe Astana, pe teren propriu, în ultima etapă a grupelor. Cehii sunt câștigătorii grupei, astfel vor evolua direct în optimile competiției, fără a fi nevoiți să joace în play-off cu o ocupantă a locului 2 din grupele Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo