România mai vede un turneu final de la televizor, după ce a fost eliminată în semifinala barajului de calificare la Euro 2021. Tricolorii au pierdut cu 2-1 în Islanda, într-un meci în care nu au contat ofensiv, trimiţând un singur şut pe poartă, la golul din penalty al lui Maxim. Postul de fundaş stânga a fost din nou călcâiul lui Ahile, după ce la partida cu Austria Nicuşor Bancu a fost o dezamăgire.
Acum, Camora a fost convocat în premieră de selecţioner, dar fotbalistul născut în Portugalia a clacat. Presiunea a fost imensă pe umerii lui, iar experienţa enormă pe care o are apărătorul de 33 de ani nu a fost suficientă. Cel puţin asta susţine Moţi, fotbalistul lui Ludgorets, care a adunat 15 selecţii la prima reprezentativă.
"Era normal ca Rădoi să schimbe ceva la pauză. Era 2-0 pentru adversari. Din păcate, nu s-a schimbat nimic în joc cu intrarea celor 3. Am fost la fel de apatici. Bălașa și Burcă au jucat bine. Nu știu dacă li se poate reproșa ceva. N-au greșit la niciunul dintre goluri.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 8 ORE
A fost greșeala lui Camora, asta e părerea mea. La golul 1 nu a întâmpinat adversarul, la al doilea l-a scos din ofsaid. E normal într-un fel, pentru că e primul meci al lui la echipa națională, a fost și un pic de presiune pe umerii lui", a spus Moţi pentru Gazeta Sporturilor.

Islanda - România 2-1 | Tricolorii "au intrat" în jocul nordicilor

România a făcut o primă repriză sub orice critică, iar la pauză Rădoi a reacţionat.
Iancu, Puşcaş şi Hagi au fost trimişi de la startul reprizei secunde în teren, dar faţa naţionalei s-a schimbat prea puţin. Tricolorii au fost mai incisivi, dar s-au bazat enorm pe mingile lungi, lucru care nu i-a scos pe nordici din zona de confort.
Înfrângerea e cu atât mai dureroasă cu cât vine după victoria entuziasmantă cu Austria, din deplasare, în Liga Naţiunilor. La Klagenfurt, băieţii lui Rădoi au arătat determinare, forţă şi dăruire, dar din păcate prestaţia bună de acum o lună nu s-a repetat în Islanda.
"Un meci slăbuț. N-am reușit să atacăm, n-am avut ocazii de gol. E păcat, pentru că aveam speranțe mari. Am urmărit ultimele două meciuri ale naționalei și eram convins că putem obține mult mai mult. Reușitele au fost nule. Nu știu dacă în afară de gol am mai avut vreun șut pe spațiul porții.
Și Islanda e o echipă bună, nu trebuie să luăm din meritele lor. A meritat calificarea. Intrând în disperarea aia de pe final, am încercat să ajungem cu mingea în careul advers și am jucat exact ce le place lor, mingi lungi, pe bătaie, unde era clar că sunt mai buni decât noi", a mai spus fundaşul lui Ludogorets.
Tricolorii trebuie să strângă rândurile pentru că duminică urmează o altă partidă importantă, de data asta în Liga Naţiunilor, cu Norvegia, în deplasare. Haaland&Co au ratat şi ei prezenţa la Euro, după ce au pierdut aseară, în prelungiri, barajul cu Serbia.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 9 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 10 ORE