România își continuă parcursul la Campionatul Mondial de handbal feminin marți, de la ora 21:30, cu o partidă împotriva Norvegiei. Va fi finala Grupei C, dar și primul meci cu adevărat tare al tricolorelor.
Până acum, prima reprezentativă a depășit la pas Iran (39-11) și Kazakhstan (38-17). Nordicele au realizat la rândul lor două victorii clare,având un golaveraj chiar mai bun după 46-18 cu Kazakhstan și 41-9 cu Iran.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53
"Am avut un obiectiv foarte clar în meciul cu Kazakhstan, pe care l-am atins. Aș spune că prestația este una corectă pentru acest moment", a declarat Adrian Vasile după ultimul joc.

Adrian Vasile a prefațat partida România - Norvegia

Având în vedere adversarii mai slabi, România a avut și alte obiective pentru primele două jocuri. Cu Iran și-a propus să nu primească15 goluri, iar cu Kazakhstan, 18 goluri. Care va fi obiectivul pentru partida cu Norvegia?
"Cu Norvegia, targetul este unul singur, săintrăm în teren și să scoatem tot ce este mai bun din noi. Este singurul target, singura dorință, să ne stoarcem toate resursele posibile în meciul cu ele", a răspuns selecționerul.
Norvegia a venit la Mondialul din Spania cu o echipă extrem de experimentat, cu o medie de vârstă de 29,3 ani, cu peste 3 ani mai mult decât România. Nu mai puțin de 9 jucătoare au împlinit deja 30 de ani. Întrebat de Katrine Lunde (41 ani) și Camilla Herrem (35 ani), Adrian Vasile a declarat: "Eu nu am să folosesc termenul de bătrâne, ci termenul de experimentate. Norvegia este una dintre acele echipe de top, care sunt de bătut întotdeauna. Țtiți cum este, încerci să detronezi tot timpul echipele care sunt în top".
După partida cu Norvegia, România va susține primul meci din Main Round, joi, cu Suedia sau Olanda. Așadar, tricolorele au în față două jocuri mari, de care va depinde în mare măsură și atingerea obiectivului, de a fi în Top 10 la acest turneu final.
"Tot ce este important pentru mine și pentru echipă este să intrăm în teren cu Norvegia și să fim sută la sută pregătiți. Ce o să se întâmple în meciul 2, 3, 4, nu pot să zic. Pot însă să pun doar că trebuie să ne concentrăm maxim de la meci la meci. Din experiența pe care o am într-un turneu final, toate detaliile contează. Și trebuie să fim foarte corecți ancorați în prezent. Iar prezentul pentru mine spune că marți seara jucăm cu Norvegia și pentru asta trebuie să ne pregătim", a precizat selecționerul.
Adrian Vasile nu se așteaptă de la surprize în partida de mâine seara și a explicat și de ce: "Modul în care Norvegia gândește handbalul este foarte simplu, îl arată de fiecare dată, nu vezi surprize în jocul lor. Sunt precum o mașinărie și face lucrurile pe care tu le știi. Tocmai de aici vine și puterea lor, pentru că Norvegia nu suprinde adversarii. Noi trebuie să ne pregătim împotriva Norvegiei fix pentru lucrurile pe care noi le știm despre ele și în niciun caz pentru vreo surpriză".
În ultimul an, România și Norvegia s-au mai întâlnit de două ori. În decembrie 2020, la Euro, nordicele s-au impus cu 28-20. În primăvară, în turneul preolimpic, adversarele au câștigat din nou, cu 29-24.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34