Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andreea Rotaru, debutantă la Campionatul Mondial, este una dintre suprizele plăcute din lotul României

Andrei Nicolae

Actualizat 10/12/2021 la 16:17 GMT+2

În ciuda rezultatelor obținute de echipa României în ultimele partide la Campionatul Mondial de Handbal, în echipă sunt și câteva câștiguri. Unul dintre acestea este Andreea Rotaru, jucătoare de la Gloria Buzău.

Andreea Rotaru

Credit imagine: Eurosport

România a fost foarte aproape, joi, să încurce Olanda, campioana mondială en-titre. Selecționata portocalie a condus la o diferență de 6 goluri în repriza secundă, dar prima reprezentativă a avut una dintre cele mai frumoase reveniri din ultima vreme. Spre final, tricolorele au egalat și au avut chiar și șansa de a câștiga, dar punctele au rămas în cele din urmă în tabăra adversarelor (scor final 30-31).
Acest comeback a fost posibil și cu ajutorul handbalistei Andreea Rotaru, care a intrat decisă în teren, a evoluat cu mult curaj, a avut decizii și a înscris goluri importante. În total, a adunat 30 de minute de joc, a avut 4 goluri din 4 aruncări, a oferit alte patru decisive și a făcut o intercepție într-un moment crucial, în minutul 54, cu care a adus România la un gol în spatele Olandei, la 28-27. Pe acea revenire de la 21-26 în minutul 48, jucătoarea de la Gloria Buzău a înscris 3 goluri.

Andreea Rotaru a debutat la 16 ani în Liga Națională, la Brașov

Andreea Rotaru este una dintre cele mai valoroase jucătoare din generația 94-95, cu rezultate de Top 6 mondial la junioare și tineret, dar a debutat abia acum la un turneu final, când a ajuns deja la 27 de ani.
Andreea Pricopi Rotaru a început handbalul de mare performanță în Brașov, a debutat în Liga Națională la vârsta de 16 ani la Corona, sub comanda Marianei Tîrcă, iar înainte de a ajunge la Buzău în 2019 a mai evoluat la SCM Craiova și SCM Rm. Vâlcea.
Deși este la primul Campionat Mondial, Andreea Rotaru a mărturisit că se simte foarte bine la echipa națională:
"La primul meu turneu final din carieră, am venit aici și m-am simțit foarte bine. Am simțit că sunt aici cu fetele de foarte mult timp și asta este datorită lor. Chiar am încercat să facem o echipă foarte frumoasă, ne-am susținut, ne-am încurajat tot timpul. Eu nu m-am simțit o secundă debutantă sau cu emoții. Sunt foarte mândră de aceste fete și sper din sufletul meu să ținem doar linia asta de acum încolo".
Andreea Rotaru nu și-a ascuns dezamăgirea după România – Olanda.
"Am prins aripi pe final și am crezut că se poate să aducem punctele în tabăra noastră.Rezultatul a adus o dezamăgire, o frustrare. Dacă nu puteam și erau 10 clase peste noi, poate nu ne simțeam așa. Dar am avut senzația că se putea. Suntem dezamăgite, ne doream mult mai mult, dar sperăm că o să o ținem tot așa, o să ne luptăm la fel de mult cum am făcut-o ieri și sunt ferm convinsă că vor veni și rezultatele", a declarat handbalista care joacă de regulă ca centru, dar ea a dat satisfacție și ca inter dreapta contra Olandei.

Obiectivul pentru partida România - Puerto Rico

Pentru România au mai rămas două jocuri la Mondialul din Spania, cu Puerto Rico (sâmbătă, ora 16:30) și Suedia (luni, ora 19:00). "Competiția nu ne așteaptă, urmează încă două meciuri destul de dificile și trebuie să ne adunăm repede, să strângem rândurile, să luptăm în continuare. Puerto Rico nu o vom trata ca pe o adversară slabă, noi vom da totul și vom încerca să câștigăm la cât mai multe goluri pentru că, ați văzut, contează și asta aici", a mai spus Andreea Rotaru.
România a ratat șansa de a se califica în sferturile de finală și va lupta în continuare pentru o clasare în zona locurilor 9-16.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo