Partida de clasament dintre Tunisia și China, programată azi în Cupa Președintelui (locurile 25-32), a fost anulată. Delegația chineză a dat un rezultat pozitiv la testete Covid-19, astfel că a anunțat Federația Internațională că se retrage din competiție.
Vestea a luat prin surprindere pe toată lumea, reglementările de prevenire și control al epidemiei din China a obligat naționala de handbal să fie izolată imediat. Astfel, să se și retragă din competiție, deoarece "sportivele infectate se pot întoarce doar după o izolare în Spania timp de 6 săptămâni, în timp ce restul delegației trebue să fie izolată și testată în mod regulat", a anunțat forul mondial.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

China trebuie să stea 14 zile în carantină în Spania, înainte de a pleca spre casă

Potrivit Asociației Chineze de Handbal, perioada de izolare pentru restul membrilor delegației este de 14 zile, pe care trebuie să le petreacă în Spania înainte de a se putea întoarce acasă.
China mai avea trei meciuri de disputat la Campionatul Mondial, două în grupă cu Tunisia și Slovacia și unul pentru locul de clasament. În contextul în care reprezentativa asiatică s-a retras pierde toate jocurile cu 10-0 și va fi ultima în ierarhia finală.
Reprezentativa asiatică a ajuns la Campionatul Mondial din Spania grație unui wildcard primit din partea Federașiei Internaționale. Comitetul Executiv al IHF, din care face parte și Narcisa Lecușanu, a luat în considerare nivelul de performanță al echipelor naționale din Asia, importanța dezvoltării handbalului în Asia și "Proiect în China", unul dintre programele IHF.
"Chiar dacă IHF regretă decizia Asociației Chineze de Handbal de a se retrage de la eveniment, liniile directoare și regulamentele autorităților chineze trebuie totuși respectate", a precizat forul mondial.
Până în acest moment, China pierduse toate cele patru jocuri de la campionatul Mondial, astfel: 27-38 cu Austria, 18-33 cu Spania, 24-36 cu Argentina și 24-30 cu Paraguay.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34