Sportivii de la 23 de discipline vor concura duminică, în a doua zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Românii vor evolua la baschet 3x3, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, înot, judo și tenis de masă.
18 medalii de aur vor fi acordate duminică la Jocurile Olimpice, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. După ce Ana Maria Popescu a cucerit prima medalie pentru România, sâmbătă, în finala de spadă, emoțiile continuă pe 25 iulie pentru români, care speră la calificarea în finală a perechilor de la dublu vâsle, masculin și feminin. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cele mai mari șanse de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar, până la finală, ele vor concura de la ora 6:20 în prima semifinală a probei, în care au ajuns după o victorie la pas în seria de calificare, cu timpul de 6 minute, 49 de secunde și 79 de sutimi, la aproximativ 8 secunde de următoarea barcă.
De la ora 6:50, și în semifinala 2 a probei masculine de dublu vâsle, vor fi prezenți români. Ioan Prundeanu și Marian Enache au obținut calificarea în această fază a competiției după ce au terminat pe locul al treilea în seria a treia de calificări, cu timpul de 6 minute, 13 secunde și 62 de sutimi.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
De asemenea, de la orele 7:00 și 7:10, în probele de canotaj 4 rame fără cârmaci, feminin și masculin, românii vor concura în recalificări, cu echipajele Mădălina Hegheș, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu, respectiv Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari.

Speranțe și la gimnastică, tenis de masă și judo pentru români la Jocurile Olimpice

Duminică, în competițiile olimpice vor intra și Larisa Iordache, Robert Glință, David Popovici și Andreea Chițu, care speră la o clasare cât mai bună.
Calificările gimnastelor românce, Larisa Iordache la bârnă și Maria Holbură la individual compus, sunt programate de la ora 9:10. Deși avea dreptul să ia startul în calificări la toate cele 4 aparate, Larisa a decis să se axeze doar pe bârnă, motivând că durerile de la gleznă ar înpiedica-o să obțină rezultate bune la toate aparatele.
"Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor!", a declarat sportiva, potrivit FRG.

#ETalks cu Larisa Iordache despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

De la ora 6:10 va intra în competiție, în proba de judo, categoria 52 de kilograme, Andreea Chițu, care o va înfrunta în primul tur pe sportiva Thuy Nguyen din Vietnam.
Primii români care vor concura duminică la Jocurile Olimpice sunt Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, care îi vor întâlni, de la ora 4:00, în sferturile de finală ale probei de tenis de masă, dublu mixt, pe chinezii Xin Xu/Shiwen Liu. Ulterior, Ovidiu Ionescu va concura și în proba masculină de simplu, de la ora 10:15, împotriva lui Gustavo Tsuboi din Brazilia.

Românii Glință și Popovici visează la calificare

Duminică începe și competiția de înot pentru românii de la Tokyo. David Popovici va concura în seria a doua de calificări de la proba de 200 de metri liber, începând de la ora 13:20. Ulterior, de la 13:58 va intra în bazin Daniel Martin, în seria a patra de calificări a probei de 100 de metri spate, în care este calificat și Robert Glință, care va încerca să obțină calificarea din seria a șasea, programată de la ora 14:03.
Tot duminică, de la orele 4:40 și 11:30 echipa de baschet 3x3 a României va înfrunta Italia, respectiv SUA. În primele meciuri de la Jocurile Olimpice, româncele au fost învinse sâmbătă de China, scor 21-10, și Japonia, scor 20-8.
Nu în ultimul rând, de la ora 14:00, în direct pe Eurosport 2, este programat meciul de fotbal dintre România și Coreea de Sud, din a doua etapă a grupelor. 'Tokyotricolorii' au un moral bun după victoria din prima etapă, cu Honduras, scor 1-0, și sunt motivați să obțină calificarea în fazele eliminatorii chiar de duminică, având nevoie de cel puțin un punct.

Disciplinele la care se acordă medalii duminică la Jocurile Olimpice

 • Ciclism - feminin, cursa de șosea
 • Haltere - masculin, 61 kilograme
 • Haltere - masculin, 67 kilograme
 • Înot - masculin, 400 metri mixt
 • Înot - masculin, 400 metri liber
 • Înot - feminin, 400 metri mixt
 • Înot - feminin, ștafeta 4 x 100 metri liber
 • Judo - feminin, 52 kilograme
 • Judo - masculin, 66 kilograme
 • Sărituri în apă - feminin, sincron de la trambulina de 3 metri
 • Scrimă - feminin, floretă
 • Scrimă - masculin, spadă
 • Skateboarding - masculin, street
 • Taekwondo - feminin, 57 kilograme
 • Taekwondo - masculin, 68 kilograme
 • Tir - feminin, 10 metri pistol aer comprimat
 • Tir - masculin, 10 metri pușcă aer comprimat
 • Tir cu arcul - feminin, echipe
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06