Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, al 7-lea sportiv care va fi decorat cu Steaua României! Care sunt predecesorii săi

Nicu Savin

Publicat 25/06/2022 la 13:27 GMT+3

David Popovici a scris istorie la Campionatele Mondiale de la Budapesta, iar performanțele sale vor fi recompensate de autoritățile sportive și statale din România. Președintele țării a anunțat că îl va decora pe sportiv cu Steaua României, cea mai înaltă distincție a statului român. Astfel, înotătorul de numai 17 ani va deveni doar al 7-lea sportiv care primește acest privilegiu.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici a făcut senzație la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, acolo unde a câștigat medaliile de aur în probele de 200 și 100 m liber. Astfel, românul a devenit abia al doilea om din istorie care face această dublă, după americanul Jim Montgomery, care a izbutit asta la prima ediție de Mondiale, în 1973, la Belgrad.
Performanțele lui David Popovici au făcut înconjorul presei sportive din toată lumea și majoritatea specialiștilor sunt de acord că românul este un adevărat fenomen, care are toate șansele să revoluționeze sportul în care excelează deja.
Citește și:

David Popovici, abia al 7-lea sportiv care va primi Steaua României

Așa cum este normal, David va fi recompensat pe măsură, atât financiar, cât și cu diverse onoruri. Pe lângă banii pe care îi va primi de la MTS, COSR, clubul Dinamo sau de la guvernul României, înotătorul de nici 18 ani va fi decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Steaua României. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohanis.
Astfel, David Popovici va deveni abia a 7-a personalitate sportivă din România care primește acest privilegiu. Primii 6 au fost Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emeric Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin. Se poate observa că de pe listă lipsesc nume colosale din sportul românesc, printre care Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Ana Maria Popescu, Ilie Năstase și mulți alții.
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo