David Popovici a făcut senzație la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, acolo unde a câștigat medaliile de aur în probele de 200 și 100 m liber. Astfel, românul a devenit abia al doilea om din istorie care face această dublă, după americanul Jim Montgomery, care a izbutit asta la prima ediție de Mondiale, în 1973, la Belgrad.
Performanțele lui David Popovici au făcut înconjorul presei sportive din toată lumea și majoritatea specialiștilor sunt de acord că românul este un adevărat fenomen, care are toate șansele să revoluționeze sportul în care excelează deja.
Citește și:
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09

David Popovici, abia al 7-lea sportiv care va primi Steaua României

Așa cum este normal, David va fi recompensat pe măsură, atât financiar, cât și cu diverse onoruri. Pe lângă banii pe care îi va primi de la MTS, COSR, clubul Dinamo sau de la guvernul României, înotătorul de nici 18 ani va fi decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Steaua României. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohanis.
Astfel, David Popovici va deveni abia a 7-a personalitate sportivă din România care primește acest privilegiu. Primii 6 au fost Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emeric Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin. Se poate observa că de pe listă lipsesc nume colosale din sportul românesc, printre care Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Ana Maria Popescu, Ilie Năstase și mulți alții.
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09