David Popovici se pregătește pentru Campionatele Europenele de juniori, care vor avea loc la Otopeni, în perioada 5-10 iulie.
Sportivul, care a cucerit recent două medalii de aur la Mondialele de seniori, în probele de 100 și 200 de metri liber, așteaptă cu nerăbdare competiția de la Otopeni, unde va fi unul dintre cei mai urmăriți înotători.
La conferința de presă dinaintea Europenelor, David Popovici a prefațat evenimentul în cadrul unei conferințe de presă. Tânărul de doar 17 ani a vorbit despre cursele la care va participa și a dezvăluit care este obiectivul său.
Campionate europene
David Popovici a plecat spre Roma! Ce a spus despre noua probă în care va concura la Europene
ACUM 8 ORE
În plus, înotătorul, care va avea de apărat 3 titluri la Europenele de juniori (50, 100 și 200 de metri liber, adjudecate anul trecut la Roma), și-a spus părerea despre bazinul de la Otopeni, explicând și cum se simte în apa de acolo.
"Aș vrea să spun că mă bucur că au devenit așa importante aceste campionate și să fie atât de multă lume în tribune. O să fim energizați de atmosfera de acolo și aștept cu nerăbdare să începem. Eu invit spectatorii să ne susțină pe toți, nu numai pe mine. Mi-am propus să mă distrez și să mă bucur de atmosferă. Am sperat și s-a întâmplat să fie bazinul plin.
La Otopeni apa e rapidă, te simți rapid în ea. Așa îmi place mie să spun. Sala este imensă, impresionantă și este un bazin frumos. E un sentiment plăcut, mă bucur că am onoarea să fac asta chiar la mine acasă.
Sunt convins că totul o să decurgă conform planului. Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine și nu vor fi niciodată, sper. Vreau doar să fiu cea mai bună versiune a mea, atât.
O să concurez la 50, 100 și 200 de metri liber și în trei ștafete. Am foarte multe serii, semifinale, finale, am un program plin. La 50 de metri liber aș spune că o să fie strâns și o aștept cu mare interes, pentru că nu e proba mea preferată", a declarat David Popovici.
Citește și:

Camelia Potec a prefațat Europenele de la Otopeni

Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni reprezintă evenimentul sportiv nr. 1 în România, în următoarele zile. Cu siguranță, prezența lui David Popovici la întreceri asigură un plus de interes.
Camelia Potec, campioană olimpică și președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern așteaptă tribune pline cu ocazia competiției de lângă București.
"Îmi doresc mult ca tribunele să fie pline, cred că și pentru noi ar fi un strop mai mare de energie, pentru că vom realiza și noi că tot ceea ce am făcut, în afară de sportivii noștri, am făcut și pentru publicul din România, care cu siguranță va vedea un spectacol extraordinar. Este important pentru sportivi să aibă toate condițiile, este important pentru sportivii din celelalte țări să se simtă bine, aici în România.
Este important și pentru Federația Europeană de Natație să vadă ce anume avem aici și ce putem organiza, dar este la fel de important și pentru publicul din România, care vine și își cumpără bilet la un spectacol de înot, să își dorească să mai vină și a doua oară. Noi pentru asta suntem aici, să reușim să facem acest lucru", a declarat Camelia Potec.
Fosta campioană olimpică a adăugat că pe ultima sută de metri mai sunt încă lucruri de pus la punct, dar că la ora startului totul va fi pregătit:
"Simt mari emoții, mai sunt multe lucruri de pregătit, dar sunt sigură că atunci când se va auzi primul fluier de start al Campionatelor Europene de juniori totul va fi bine, sunt sigură că totul va fi pregătit, toată lumea va fi entuziasmată și, cel mai important lucru, tribunele vor fi pline și toată lumea va încuraja echipa națională a României de înot, în frunte bineînțeles cu legenda, extraordinarul fenomen David Popovici, așa cum toți cei din presă l-au numit", a adăugat președintele FRNPM.
Citește și:

Lotul României pentru Campionatele Europenele de juniori

  • Băieți: Adrian Popovici, Vlad Stancu, Patrick Dinu, Ștefan Cozma, Cristian Lăpădat, Emil Dăncăneț, Robert Andrei Badea, Alexandru Constantinescu, Vlad Ștefan Mihalache, Ștefan Vasilescu, Dragoș Ghile, Ștefan Darius Coman, Mihai Carol Cojocaru, Nandor Nagy;
  • Fete: Anastasia Bako, Bianca Costea, Eliza Diaconescu, Andra Gorecki, Delia Georgiana Safcencu, Alexandra Curcan, Claudia Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Ana Maria Sibișeanu, Eliza Elena Diamandescu, Eva Maria Paraschiv, Irina Ana Preda;
  • Echipe de ștafetă: Popovici, Dinu, Cozma, Constantinescu (4x100 m liber); Prisecariu, Vass, Paraschiv/Gorecki, Costea (4x100 m mixt); Popovici, Stancu, Cozma, Vasilescu/Mihalache (4x200 m liber); Popovici, Dinu, Costea, Bako/Sibișeanu/Preda (mixtă 4x100 m liber); Costea, Bako, Sibișeanu, Preda (4x100 m liber);
  • Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Răzvan Florea, Claudiu Radu, Yvone Stolz, Ovidiu Galeru, Bogdan Stroe, Cristina Mădău, Andrei Pinticanu.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
ACUM 17 ORE
Natație
Programul lui David Popovici la Europenele de înot, care încep în această săptămână
ACUM 19 ORE