Ana Maria Popescu intenționează să-și continue cariera și după Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a cucerit medalia de argint.
În miez de noapte în Japonia, Ana Maria Popescu a postat următorul mesaj pe pagina oficială de Facebook: "Povestea zilei de poveste, de mâine... acum la somn cu mine. Nu de alta, dar avem (măcar sperăm) Europene în toamnă. Sau credeați că scapați de mine?!".
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
Asta înseamnă că sportiva de la CSA Steaua intenționează să-și continue cariera. De ce nu, ideea unei a șasea participări la Jocurile Olimpice se înfiripă. Până atunci, Paris 2024, ar mai fi 3 ani, deci competiția nu este chiar atât de departe.

Jocurile Olimpice: Punctele reușite de Ana Maria Popescu în finala de spadă

Ana Maria Popescu: "E cea mai muncită și cea mai chinuită medalie din toată cariera mea"

Ana Maria Popescu a adus sâmbătă prima medalie pentru delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina a luat argintul și la final a fost foarte emoționată deși are o vastă experiență, menționând că această medalie este cea mai muncită din cariera ei, una cu adevărat fabuloasă.
"Am 37 de ani, mă dor toate, credeți-mă pe cuvânt. E cea mai muncită și cea mai chinuită medalie din toată cariera mea. Așa că nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun acum. Îmi pasă de bucățica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Și o am! Dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte muțumită de ce am reușit să fac și e maxim din ce puteam să fac la ce pregătire am avut, la ce chin și la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem și pe asta. A fost minunat ce am reușit să fac astăz (n.r. ieri)i!", a spus Ana Maria Popescu.
Rugată să descrie România în 3 cuvinte, Ana a răspuns: "Medalie de argint!"

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint în finala de spadă

Ana Maria Popescu a avut o carieră impresionantă, care a început în urmă cu mai bine de 2 decenii. În toată această perioadă, spadasina a dus tricolorul românesc pe toate podiumurile posibile, iar argintul cucerit sâmbătă la Tokyo nu face decât să confirme încă o dată că este una dintre cele mai mari sportive pe care le-a dat România în ultimii 20 de ani.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14