Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker | Trump visează la o semifinală cu O'Sullivan! De vrea neapărat un duel cu "Racheta"

Nicu Savin

Publicat 17/04/2024 la 14:15 GMT+3

Judd Trump și Ronnie O'Sullivan sunt principalii doi favoriți la Campionatul Mondial de snooker care va începe sâmbătă. Ambii au avut un sezon fenomenal și există puțini jucători care i-ar putea bate într-un meci lung. Cei doi sunt pe aceeași jumătate de tablou și s-ar putea duela în semifinale. "Asul din Pachet" a vorbit despre acest scenariu și a explicat de ce ar fi potrivit să se ajungă acolo.

Judd Trump, una dintre loviturile sezonului, în finala de la Mastersul German! Fabulos ce a reușit

Campionatul Mondial de snooker va începe sâmbătă și deja se cunosc 24 dintre cei 32 de jucători care își vor disputa marele trofeu la Crucible. Ultimii 8 se vor stabili astăzi, când au loc ultimele meciuri din turul 4 de calificare.
Capii de serie au fost deja repartizați pe tablou și există câteva certitudini. În primul rând, e sigur că nu se poate ajunge la o finala Judd Trump - Ronnie O'Sullivan, pentru că cei mai buni jucători din acest sezon se află pe aceeași jumătate de tablou. Ambii au avut rezultate de excepție în actuala stagiune și majoritatea specialiștilor sunt de părăre că unul dintre ei va câștiga competiția supremă din snooker în acest an.
Judd Trump este conștient că este unul dintre marii favoriți la ediția din acest an a Mondialului și a dat de înțeles că nu se teme de o confruntare cu Ronnie în semifinale.

Campionatul Mondial de snooker | Judd Trump - Ronnie O'Sullivan, o semifinală așteptată de toată lumea

Mai mult, Judd a spus că și-ar dori cu toată inima să se ajungă la acel duel, pentru că astfel s-ar putea decide la masă cine e jucătorul sezonului. Trump a adăugat că dacă nu va putea el să câștige trofeul, i-ar plăcea să o facă O'Sullivan, pentru că dacă altcineva se va încorona campion mondial, performanțele lor din acest sezon ar trece oarecum în plan secund.
"Doar datorită sezonului pe care l-am avut amândoi ar fi perfect să avem un meci direct în semifinala la Mondiale.După cum a decurs sezonul, nu au existat niciodată doi oameni care să fi dominat complet. Cred că pentru sportul nostru ar fi bine să ne întâlnim și să avem o confruntare finală pentru titlul de 'Jucătorul Sezonului'.
După acest sezon, aș vrea ca unul dintre noi să-l termine cu adevărat cu stil. Evident că vreau să o fac eu, dar aș prefera să o facă el decât altcineva, dacă nu sunt eu. Doar pentru a încheia cum trebuie un sezon incredibil.Dacă altcineva câștigă, s-ar putea să ne umbrească realizările. De fiecare dată oamenii spun că Mondialul este deschis oricărui rezultat, dar în acest sezon probabil că nu este chiar așa, nu sunt mulți jucători în formă.", a spus Trump, citat de Metro.uk.
Judd Trump și Ronnie O'Sullivan au câștigat fiecare câte 5 turnee în acest sezon: "Asul din Pachet" a triumfat la English Open, Openul de la Wuhan, Openul Irlandei de Nord, Mastersul German și World Open, iar "Racheta" s-a impus la primele două turnee din cadrul Triplei Coroane, UK Championship și Masters, dar și la World Grand Prix, Shanghai Masters și World Masters of Snooker.
Judd Trump și Ronnie O'Sullivan s-au întâlnit ultima dată la Campionatul Mondial acum doi ani, chiar în marea finală, iar "Racheta" s-a impus atunci cu 18-11, adjudecându-și cel de-al 7-lea titlu mondial din carieră. De la acel meci, cei doi au mai fost adversari în numai 3 rânduri, iar Ronnie s-a impus de fiecare dată: 10-6 în finala de la Campionul Campionilor (2022), 10-7 în finala de la World Grand Prix (2024) și 4-1 în semifinalele de la World Masters of Snooker.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo