Alexander Zverev este unul dintre cei trei foști câștigători prezenți la startul ediției 2020 a Turneului Campionilor.
Dintre tinerii jucători, Sascha Zverev are cel mai impresionant bilanț la ATP Finals. Ca și Tsitsipas, germanul are în vitrină trofeul de la Londra, însă Zverev mai punctează la un capitol: bilanțul total victorii / înfrângeri la cel mai dur turneu din tenisul masculin este pozitiv, după prezențe multiple pe tablou (trei). Sascha s-a descurcat mai bine la Turneul Campionilor în fața membrilor Top 10 decât o face în mod normal în circuit, ceea ce îl face un competitor puternic și de luat în seamă.
Însă după succesul din 2018 de la Turneul Campionilor, Zverev a avut probleme majore în fața principalilor săi contracandidați din tânăra generație: Thiem și Tsitsipas l-au învins la fiecare meci direct (trei pentru austriac, patru pentru grec).
Tenis
Legendarul Mike Tyson a dezvăluit cu cine ține dintre Federer, Nadal și Djokovic: "E favoritul meu!"
ACUM 14 ORE

Zverev, an (S)ascha-(S)ascha în ATP

Pe plan sportiv, anul 2020 a fost unul contradictoriu pentru Zverev: în turneele de Mare Șlem și-a doborât de două ori recordul personal, jucând o primă semifinală de Grand Slam a carierei la Australian Open, apoi o primă finală - la US Open. Însă în același timp, Zverev a servit pentru trofeu la Flushing Meadows în fața lui Thiem, ajungând să piardă pentru a doua oară în sezon în fața austriacului la un Grand Slam.

Alexander Zverev

Credit imagine: Getty Images

Zverev se numără printre cei șapte jucători care au reușit să câștige mai mult de un trofeu în acest sezon ciuntit de pandemia de coronavirus, însă în același timp – victoriile sale au venit la palierul cel mai de jos al circuitului – ATP 250, pierzând ambele finale importante jucate.
Zverev a arătat oscilații în forma de joc uriașe: după un parcurs ratat la ATP Cup, cu înfrângeri pe linie, a urmat semifinala de la Australian Open. La “Cincinnati” nu i-a făcut față unei umbre a lui Andy Murray cel pe care îl știe întreaga planetă, însă apoi a urmat finala de la US Open, practic – pe aceleași terenuri, întrucât USTA a mutat Masters-ul din portofoliu în complexul de la Flushing Meadows, din rațiuni sanitare.
În fața lui Nadal, la Paris, Zverev a făcut un joc aproape perfect, însă în finala cu Medvedev a rămas fără suflu.
Iar Zverev nu are nici liniștea atât de necesară performanței. Jucătorul de 23 de ani a aflat din presă că urmează să devină tată, iar acesta este doar vârful unui iceberg cu intrigi și probleme în afara terenului care îl apasă.
Însă când ai în spate un parcurs la Turneul Campionilor început cu înfrângere în primul meci din grupă în fața lui Djokovic, încheiat cu victorie în finală în fața sârbului (2018!), trebuie să ai încredere când pășești în O2 Arena, chiar și o O2 Arena pustie, chiar și la o ediție aniversară și emoționantă de despărțire.
Știați că...?
La ATP Finals 2019, Zverev era tot #7 mondial. În 2020 însă e cap de serie #5.
Boris Becker este singurul jucător german care a câștigat de mai multe ori Turneul Campionilor (1988, 1992 și 1995). Michael Stich s-a impus în 1993, iar Zverev - în 2018.

Alexander Zverev în 2020

Poziția în clasament: 7
Titluri: 2 – ambele la Koln (ATP 250)
Finale pierdute: 2 (US Open – la Thiem și Paris Masters – la Medvedev)
Victorii / înfrângeri în sezon: 27 / 9
Victorii / înfrângeri versus Top 10 în 2020: 2 / 4
Zverev în carieră:

Victorii / înfrângeri versus Top 10 în carieră: 24 / 33
Victorii / înfrângeri la Turneul Campionilor: 7 / 5, campion în 2018, cu victorii la Federer și Djokovic
Titluri în carieră: 13 (dintre care 5 indoor)
Citește și:
Djokovic la Turneul Campionilor. 2020 și deziluziile transformate în succes. De ce e marele favorit
Nadal la Turneul Campionilor. Eterna căutare a spaniolului în “închisoarea” din sală
Thiem la Turneul Campionilor. 2020 a fost anul lui: Poate Dominic să repete performanța lui Hewitt?
Medvedev la Turneul Campionilor. Gând de revanșă, după ce a fost ciuca-bătăilor în 2019
Tenis
Medvedev, cel mai slab lider ATP din 2009? Ce scriu americanii: "De la Federer nu s-a mai întâmplat"
IERI LA 14:03
Tenis
Novak Djokovic revine pe teren înainte de Laver Cup! Unde și-a confirmat prezența sârbul
IERI LA 13:17