În această dimineață, Alexander Zverev a fost eliminat în optimi la Australian Open de către Denis Shapovalov, în trei seturi. Canadianul s-a impus în fața sportivului de pe locul 3 ATP cu 3-6, 6-7 (5), 3-6, după un meci care a durat două ore și 24 de minute.
Eliminarea lui Zverev din primul Grand Slam al acestui an l-a determinat pe Mats Wilander să analizeze modul în care va arăta tenisul masculin în următoarea perioadă. Expertul Eurosport a declarat că, din punctul său de vedere, vom fi martorii unei noi dinamici, care va fi complet diferită față de perioada dominată de cei trei mari jucători de tenis, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Fostul sportiv nu crede că tinerii din circuit se vor evidenția într-un "Big-3" sau "Big-4", supremația urmând a fi disputată de până la 10 tenismeni care se vor impune rând pe rând în turneele de Mare Șlem.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ZI
"Nu va mai fi un Big-3 sau Big-4 în această nouă generație de sportivi. Vor fi 7, 8, 9, 10 jucători care vor câștiga turnee de Grand Slam, iar Denis Shapovalov este unul dintre ei. La fel și Zverev, Auger-Aliassime, Berrettini, iar lista poate să continue la nesfârșit.
Cred că nu văd deocamdată în Zverev aceleași calități pe care le-am văzut la Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic. Nu va reuși să domine tenisul mondial cum au făcut-o ei pentru că, din punct de vedere emoțional, astăzi nu a arătat ca un jucător de top", a declarat Mats Wilander la Eurosport.

"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani

Citește și:

"Nu mai sunt intimidați de Djokovic"

Noua generație pare hotărâtă să preia ștafeta de la numărul 1 mondial Novak Djokovic. Sârbul a avut o misiune grea, mai ales în a doua jumătate a anului 2021, atunci când jucători precum Daniil Medvedev sau Alexander Zverev l-au învins în semifinalele sau finalele unor turnee importante.
La finalul lunii noiembrie 2021, Mats Wilander, deținător a 7 titluri de Grand Slam, a declarat că jucătorii din noua generație nu mai sunt intimidați de liderul ATP, iar Djokovic începe să fie vulnerabil în fața acestora:
"Cred că cea mai mare diferență este făcută de încrederea pe care o au, că îl pot învinge pe Djokovic pe orice suprafață, în orice zi. Cred că nu mai sunt intimidați, poate doar dacă ajung în al patrulea sau al cincilea set într-un Grand Slam.
Dar chiar și așa, cred că au văzut că Novak a avut cel mai bun an. A părut vulnerabil la US Open, la Turneul Campionilor, chiar și la Jocurile Olimpice. Cred că Jocurile Olimpice au fost o idee proastă pentru Novak. Acolo a părut că și-a pierdut din încredere", a spus Mats Wilander pentru Eurosport.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44