Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Daniil, ai retrăit partida cu Nadal de acum doi ani?". Medvedev, răspuns de clasă, în fața jurnaliștilor

Cristian Mihală

Publicat 28/01/2024 la 16:49 GMT+2

Daniil Medvedev a devenit primul jucător din istorie care pierde două finale de Grand Slam după ce conduce cu 2-0 la seturi. Rusul a retrăit drama de acum doi ani, când ceda dramatic în fața lui Nadal, dar susține că acea partidă nu l-a afectat în niciun fel azi, eliminând-o din memorie.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner (4 ATP, favorit nr. 4) a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3).
Medvedev, care are în palmares trofeul la US Open 2021, a retrăit situaţia din 2022 de la Melbourne, când a cedat în faţa lui Rafael Nadal după ce câştigase primele două seturi și a avut break în setul al treilea. Odată cu revenirea lui Jannik de azi, toți s-au gândit la acea partidă, însă Daniil spune că nu s-a raportat niciun moment la ce pățise acum doi ani la antipozi. Rusul a acceptat cu demnitate eșecul de azi și a explicat că nu putea să facă mult mai mult, odată ce Sinner și-a ridicat nivelul. El a petrecut peste 24 de ore pe teren la actuala ediție de Australian Open, iar acest lucru a fost decisiv, în cele din urmă.
"Nu m-am gândit prea mult la meciul cu Rafa, de acum doi ani, am încercat să las acea partidă în spate. Nu cred că acel moment a avut vreun impact asupra rezultatului de azi. De fapt, nici nu cred că sunt multe lucruri pe care să mi le reproșez: nu e ca și cum am stat pe linia de fund și am așteptat greșeala lui Sinner. Am fost agresiv, am încercat să îmi fac punctele, nu cred că am greșit foarte mult. Nici pe teren, nici ca abordare.
El a început să joace tot mai bine, iar eu am început să mă simt tot mai obosit. M-am bătut până la final, am încercat să rămân în partidă, dar Jannik nu a avut vreun punct slab de la un anumit moment al meciului", a explicat Medvedev la conferința de presă de după finală.

Medvedev are încredere că va obține rezultate mari după Australian Open

Anul trecut, Medvedev era eliminat prematur la Melbourne - turul 3 -, dar ulterior a revenit în forță și a făcut finală la Indian Wells și a câștigat titlul la Miami. După o pauză pentru a se recupera după o competiție atât de obositoare, în care a devenit primul jucător din istorie cu 4 meciuri de 5 seturi la un Grand Slam, rusul se va pregăti de Sunshine Double, iar așteptările sunt mari, judecând după nivelul arătat la Melbourne.
"Plec cu sentimente pozitive, a fost un start de sezon reușit, am jucat la un nivel ridicat și sper să continui pe aceeași linie", a mai spus rusul.
Daniil Medvedev are cel mai slab procentaj de finale de Grand Slam câștigate în istoria tenisului (s-au luat în calcul doar jucătorii cu peste 5 prezențe în ultimul act la un turenu major). Cu un procentaj de 16,7%, rusul îi "depășește" pe Roddick, Murray, Năstase și Lendl.
A fost cea de-a zecea confruntare directă dintre Sinner şi Medvedev, rusul conducând la general cu 6-4. Ultima întâlnire între cei doi a fost în noiembrie 2023, la Torino, la Turneul Campionilor, în semifinale, când italianul s-a impus în trei seturi, dar a cedat apoi în finală în faţa lui Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo