De MARIAN URSESCU
Ashleigh Barty va juca sâmbătă dimineață a treia sa finală în turneele de Mare Slam. Va fi prima acasă, la Antipozi, iar presiunea e uriașă pe umerii numărului 1 mondial.
Toată lumea vorbește la superlativ de cea mai bună jucătoare a momentului. World Tennis Asociation i-a făcut o caracterizare foarte frumoasă. "Nu lovește cu forhandul atât de tare ca Naomi Osaka sau Kaia Kanepi. Nu servește bombe precum Madison Keys. Nu are deplasarea în teren precum Simona Halep sau Coco Gauff. Dar asta nu contează. Barty câștigă".
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Explicații a oferit adversara sa din ”sferturi”, Jessica Pegula. "Cred că face totul foarte bine. Mai bine decât toată lumea". Americanca a reușit să câștige doar două gameuri în fața australiencei.
"Te simți destul de neajutorat în fața ei", a spus Pegula. „Cred că am văzut-o făcând asta multor jucătoare. Din păcate, am fost o victimă. Jocul ei se deosebește puțin și poate fi cu adevărat frustrant”, a mai spus numărul 21 mondial.
Nu degeaba Barty conduce clasamentul WTA de 112 săptămâni. Și la felul cum joacă, o va mai face mult timp de acum încolo. Numeni nu pare capabil să o dea jos din fotoliul de lider.

10-0 în 2022, niciun set pierdut, și-a distrus adversarele

Până acum, în 2022, Ashleigh Barty a câștigat toate cele 10 meciuri disputate în acest an, fără să piardă set! La Australian Open a avut o medie a celor șase victorii de doar 61 de minute! O oră și un minut! FE-NO-ME-NAL!
Barty a impresionat cu adevărat din 2018 încoace. A devenit dintr-o jucătoare foarte bună de dublu una excelentă la simplu. A bifat cinci sferturi de finală, două semifinale, dar și două titluri la turneele de Mare Slam: Roland Garros în 2019 și Wimbledon 2021. Vine acum și Australian Open 2022?
IGA SWIATEK, DISCURS DE MARE CAMPIOANĂ, DUPĂ ELIMINAREA DE LA AUSTRALIAN OPEN 2022: "AȘTEPT FINALA!"
"Din fiecare meci învăt câte ceva. Fiecare experiență îmi aduce învățăminte. Nu a gost diferit nici aici, în Australia. Am avut momente incredibile, cu adevărat", a declarat Barty pentru WTA.
Unul dintre momentele memorabile a fost seria incredibilă de 63 de gameuri consecutive în care nu și-a pierdut serviciul! A oprit această serie Amanda Anisimova în turul 4. În șase meciuri, Barty a câștigat 83% din punctele sale cu primul serviciu. (137 din 166). A doua, cu 78% a fost Jil Teichmann. Nici cu al doilea serviciu nu stă rău. Are 59% (68/115), a patra la general.

Reverul lui Barty comparat cu cel al lui Federer

Toate aceste cifre par uluitoare dacă ne gândim că Barty este o jucătoare mică (1,66 metri). Sabalenka, Muguruza, Krejcikova, K. Pliskova, care se află în clasament în această ordine, în spatele ei, au în medie cu 6 centimetri mai mult. Naomi Osaka are cel mai rapid serviciu cu 122 mile/oră. Barty, cu 114 mile, nici nu prinde top 20! "Nu sunt cea mai mare fată din circuit, dar știu că am o tehnică bună și știu că dacă îmi mențin ritmul corect, poate fi o armă".
Pe comentariul meciului Barty-Pegula, Jim Courir, fostul mare jucător, a comparat de patru ori reverul lui Barty cu cel al lui Roger Federer. Nu e de acord australianca. "Sunt departe. Uneori încerc să fiu agresivă pe rever. Posibilitatea de a-l folosi ca variație în diferite opțiuni, e o parte importantă a jocului meu", a spus Barty.
https://i.eurosport.com/2022/01/28/3299281.jpg
Aproximativ două milioane de australieni s-au uitat la meciurile lui Ash Barty, din totalul de 26 de milioane. Toată lumea așteaptă să pună punct secetei de 44 de ani, timp în care o australiancă nu a mai triumfat la primul turneu de Mare Slam al anului.
CÂT COSTĂ CELE MAI IEFTINE BILETE LA FINALELE DE LA AUSTRALIAN OPEN 2022 ȘI DE CE ÎNCĂ SUNT DE VÂNZARE
"Nu pot spune decât că o să încerc. Dacă nu se întâmplă, nu se întâmplă. Lumea trebuie să înțeleagă că o să dau totul. O să fac totul corect, o să-mi ofer cea mai bună șansă. E tot ce pot face", a încheiat uluitoarea Ashleigh Barty.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50