Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Surpriză pe tabloul masculin: Marin Cilic l-a eliminat pe favoritul nr. 5, Andrey Rublev

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/01/2022 la 14:52 GMT+2

Meciuri dintre cele mai tari se văd pe Eurosport și Eurosport Player în cea de-a șasea zi de concurs de la Australian Open. România le are în concurs în proba de simplu pe Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Marin Cilic roars in celebration

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Marin Cilic a obținut calificarea în optimile Australian Open, eliminându-l în 4 seturi pe Andrey Rublev, favoritul nr. 5 al turneului, scor 5-7, 6-7 (3), 6-3, 3-6. Pentru un loc în sferturi, Cilic se va duela cu Felix Auger-Aliassime.
UPDATE / Andrey Rublev a revenit în meci, adjudecându-și setul 3 al duelului cu Marin Cilic, scor 6-3. Rusul este condus cu 2-1 la seturi.
UPDATE / Marin Cilic conduce cu 2-0 la seturi în meciul cu Andrey Rublev, favoritul nr. 5 al Australian Open, câștigând în primele 87 de minute cu 5-7, 6-7 (3).
UPDATE / Alex De Minaur s-a calificat în trei seturi în optimile Australian Open, câștigând cu 4-6, 4-6, 2-6 meciul cu Pablo Andujar-Alba. Australianul îl va înfrunta în următoarea partidă de la Melbourne pe Jannik Sinner.
UPDATE / Jannik Sinner a obținut calificarea în optimile Australian Open 2022, trecând în 4 seturi de Taro Daniel, scor 4-6, 6-1, 3-6, 1-6.
UPDATE / Alex De Minaur conduce cu 2-0 în meciul cu Pablo Andujar-Alba, după ce a câștigat primele două seturi cu scorul de 4-6. După meciul dintre cei doi sportivi, pe Rod Laver Arena este programată partida Soranei Cîrstea.
UPDATE / Iga Swiatek s-a calificat în optimile Australian Open, învingând-o în minimum de seturi pe Daria Kasatkina, scor 6-2, 6-3. Poloneza va juca în continuare în compania învingătoarei din duelul Sorana Cîrstea - Anastasia Pavlyucenkova.
UPDATE / Iga Swiatek o conduce cu 1-0 la seturi pe Daria Kasatkina, impunându-se după primele 46 de minute de joc cu 6-2.
UPDATE / Un pic mai devreme, Felix Auger-Aliassime l-a eliminat de la Australian Open pe Daniel Evans, în trei seturi, scor 4-6, 1-6, 1-6, după un meci care a durat o oră și 55 de minute. Canadianul de pe locul 9 ATP își va afla adversarul din optimi după meciul dintre Andrey Rublev și Marin Cilic.
Tot astăzi, Stefanos Tsitsipas a trecut în patru seturi de Benoit Paire, scor 3-6, 5-7, 7-6 (2), 4-6. Grecul va da în optimi peste Taylor Fritz, care l-a eliminat pe Roberto Bautista-Agut, scor 0-6, 6-3, 6-3, 4-6, 3-6.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Benoit Paire și Stefanos Tsitsipas

UPDATE / După primele două seturi, Taro Daniel și Jannik Sinner sunt la egalitate, 1-1. Italianul s-a impus în primul set cu 4-6, iar japonezul a egalat câștigând cu 6-1.
UPDATE / Maxime Cressy l-a învins în 4 seturi pe Christopher O'Connell, scor 2-6, 7-6 (6), 3-6, 2-6, și a obținut calificarea în optimile Australian Open, acolo unde îl va înfrunta pe Daniil Medvedev.
UPDATE / Daniil Medvedev s-a calificat în optimile Australian Open 2022, învingându-l în trei seturi pe Botic Van De Zandschulp, scor 4-6, 4-6, 2-6.
UPDATE / În această dimineață, Jaqueline Cristian și Andrea Petkovic s-au calificat în optimile probei de dublu de la Australian Open, învingându-le în două seturi, scor 6-4, 6-0, pe Kaja Juvan și Tamara Zidansek.
Pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, perechea româno-germană le va înfrunta pe Kirsten Flipkens și Sara Sorribes Tormo.
UPDATE / Aryna Sabalenka a trecut încă un test la Australian Open și s-a calificat în optimile de finală la Australian Open, după ce a trecut de Marketa Vondrousova cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1, după o oră și 49 de minute de joc. În continuare ea se va duela cu Kaia Kanepi.
UPDATE / În vârstă de 36 de ani, Kaia Kanepi, coșmarul Simonei Halep de la US Open 2018, se califică în optimile de finală la Australian Open după victoria cu Maddison Inglis, scor 2-6, 6-2, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc. Este pentru prima dată când Kanepi ajunge în optimi la Melbourne.
UPDATE / Danielle Collins a evitat și ea o înfrângere în turul al treilea. Americanca s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5 în fața Clarei Tauson la capătul unui meci maraton de 2 ore și 37 de minute de joc. Ea o va întâlni în continuare pe Elise Mertens în optimile de finală. Belgianca a trecut în turul 3 de Shuai Zhang cu un dublu 6-2.
picture

Australian Open 2022: Rezumatul meciului Tauson - Collins, la Melbourne

UPDATE / Alize Cornet s-a calificat în optimile de finală la Australian Open, revenind fantastic în meciul cu Zidansek de la set și 1-4, impunându-se cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Ea se va duela în continuare cu Simona Halep la Melbourne pentru un loc în sferturi.
picture

Alize Cornet, revenire fantastică și calificare în optimi, după victoria cu Zidansek la Melbourne

UPDATE / Ziua a șasea de concurs începe cum nu se poate mai bine! Simona Halep a obținut sâmbătă dimineață calificarea în optimile de finală la Australian Open, după ce a trecut de Danka Kovinic (98 WTA) în minimum de seturi, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc. În continuare, Simo se va duela la Melbourne pentru un loc în sferturi cu Alize Cornet (61 WTA).
picture

Simona Halep, victorie categorică în turul 3 cu Kovinic la Melbourne! A cedat doar 3 game-uri

UPDATE / A început ziua a șasea de concurs la Australian Open. Zidansek - Cornet se vede în direct pe Eurosport 1. Tauson - Collins e în direct pe Eurosport 2.
Știre inițială
Sorana Cîrstea o va întîlni sîmbătă în jurul prânzului, în ultimul meci de pe Rod Laver Arena, pe Anastasia Pavlyucenkova, locul 11 mondial. Dacă va trece de adversara sa, Sorana își va egala cea mai bună performanță realizată la Antipozi în 2017, turul 4.
”Niciodată nu am avut presiune din punct de vedere al rezultatelor, sunt foarte relaxată. Nu mă uit la clasament, de multe ori nici la tabloul de concurs. Important e cine e în fața ta în ziua respectivă, prezentul e cel mai important. Dacă e ceva de care trebuie să mă stresez, mă voi stresa în acel moment, când începe meciul”, a declarat Sorana la Eurosport.
Despre Pavlyucenkova a spus: ”Toată lumea la acest nivel joacă bine, nu mai contează că e locul 10, 11 sau 50. Important este ce faci tu, cu ce joc și plan vii în ziua respectivă. Eu vin pe un fond bun, am jucat bine ultimele două meciuri. Îmi știu valoarea, știu ce pot și voi încerca să intru liniștită și să-mi văd de partea mea de teren”, a subliniat Sorana.

De 16 ori în turul 3 la turneele de Mare Slam. Doar trei victorii

În turneele de Mare Slam din carieră, Sorana Cîrstea a ajuns de 16 ori în turul 3, dar în doar trei rânduri a reușit să se califice mai departe. În confruntările de la turneele de Grand Slam cu jucătoarele din Top 20 mondial, Sorana are un record negativ: 11-22.
A jucat cu Pavlyucenkova de 6 ori, dar nu și în ultimii 3 ani. Mai mult, de 10 ani nu s-au mai întâlnit pe hard. Scorul meciurilor directe e egal 3-3.

AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Top 5 meciuri de urmărit în ziua a 6-a

1. Andrey Rublev v Marin Cilic
Numărul 6 ATP, rusul Rublev a câștigat 8 titluri în carieră. În turneele de Mare Slam s-a oprit însă de fiecare dată înainte de semifinale. Ajuns la 33 de ani, Croatul Marin Cilic are multă experiență în turneele importante. A triumfat la US Open, finalist la Wimbledon și Australian Open (2018). Între 2011 și 2018, Cilic a avut o serie impresionantă de 16 victorii în fața jucătorilor ruși. De atunci însă, seria a devenit una negativă: 2-9, cu un 2-5 în 2021. Rublev a câștigat cu Cilic ultimele 5 partide directe, iar croatul a câștigat prima întâlnire, tocmai în 2015.
2. Felix Auger-Aliassime v Dan Evans
Canadianul Felix Auger Aliassime a petrecut 9 ore pe teren în primele două partide. A trecut greu cu 3-2 de Emil Ruusuvuori și cu 3-1 de Alejandro Davidovich Fokina, toate seturile cu spaniolul ajungând în tie-break. Dan Evans, în schimb, a trecut lejer de David Goffin, pentru ca apoi să beneficieze de abandonul lui Arthur Rinderknech. Britanicul conduce la întâlnirile directe cu 1-0.
3. Aryna Sabalenka v Marketa Vondrousova
Serviciul pare marea problemă a bielorusei în acest moment. Numărul 2 mondial a suferint crunt în primele meciuri. A făcut 19 duble greșeli în partida cu chinezoaica Wang Xinyu, în turul 2. În cele patru meciuri din 2022, Sabalenka a totalizat 70 de duble greșeli!
Vicecampioana olimpică de la Tokyo e redutabilă pe hard, 29 din cele 34 de victorii din ultimul timp venind pe această suprafață. În întâlnirile directe cele două sunt la egalitate, 2-2, cu ultimele două succese în dreptul Arynei.
Belarus' Aryna Sabalenka reacts after a point against China's Wang Xinyu during their women's singles match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2022
4. Daniil Medvedev v Botic van de Zandschulp
Principalul favorit de la Australian Open, rusul Medvedev l-a învins pe olandez anul trecut la US Open în turul 4. De altfel, van de Zandschulp a fost singurul care a reușit să-i ia un set rusului la Flushing Meadows. Nici măcar liderul mondial Novak Djokovic nu a reușit asta. Și acum Medvedev este mare favorit.
5. Iga Swiatek v Daria Kasatkina
Daria Kasatkina a trecut de poloneză în singura lor întâlnire de pînă acum. Disputa a avut loc pe iarbă, anul trecut. Kasatkina (24 de ani, 23 WTA) nu a trecut niciodată de turul 3 la Australian Open, în timp ce Swiatek s-a oprit în turul 4 în ultimii doi ani. Poloneza e favorită și acum pentru că e locul 7 mondial, iar de la turneu la turneu capătă mai multă maturitate în joc.
Iga Swiatek of Poland celebrates after winning a point in her first round singles match against Harriet Dart of Great Britain during day two of the 2022 Australian Open at Melbourne Park on January 18, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Brunski
Programul zilei pe Rod Laver Arena
  • Clara Tauson-Danielle Collins
  • Kaia Kanepi-Meddison Inglis
  • Benoit Paire-Stefanos Tsitsipas
  • Pablo Andujar-Alex De Minaur
  • Sorana Cîrstea-Anastasia Pavlyucenkova
Programul zilei pe Margaret Court Arena
  • Tamara Zidansek-Alize Cornet
  • Marketa Vondrousova-Aryna Sabalenka
  • Botic Van De Zandschulp-Daniil Medvedev
  • Iga Swiatek-Daria Kasatkina
  • Andrey Rublev-Marin Cilic
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo