Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Două românce în optimi la un Grand Slam, pentru prima oară din 2018! Ce s-a întâmplat atunci

Alex Masgras

Publicat 22/01/2022 la 16:06 GMT+2

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în optimile de finală de la Australian Open, după ce au reușit două victorii superbe sâmbătă la Melbourne. România are două reprezentante în optimile unui turneu de Grand Slam, lucru care s-a întâmplat ultima oară în 2018, la Roland Garros.

Sorana Cîrstea & Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep și Sorana Cîrstea merg mai departe la Australian Open. Cele două jucătoare din România s-au calificat în optimile de finală, după ce au trecut în turul al treilea de Danka Kovinic (98 WTA, scor 6-2, 6-1), respectiv Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA, scor 6-3, 2-6, 6-2).
picture

Simona Halep, victorie categorică în turul 3 cu Kovinic la Melbourne! A cedat doar 3 game-uri

Pentru prima oară din 2018, România va avea două reprezentante în săptămâna a doua a unui turneu de Grand Slam. Acest lucru se întâmpla la Roland Garros, atunci când Simona Halep și Mihaela Buzărnescu ajungeau în optimi. Atunci, Simona Halep trecea în optimi de Elise Mertens, scor 6-2, 6-1, ea fiind și câștigătoarea turneului din acel an, în timp ce Mihaela Buzărnescu a fost eliminată de Madison Keys.
picture

Sorana Cîrstea, calificare de vis în optimi la Australian Open 2022, după victoria cu Pavlyuchenkova

În ceea ce privește turneul de Grand Slam la antipozi, acest scenariu s-a întâmplat ultima oară în 2015. Atunci, Simona Halep și Irina Begu ne reprezentau în optimile de finală de la Melbourne. Atunci, Irina Begu pierdea în fața lui Genie Bouchard, scor 1-6, 7-5, 2-6, în timp ce Simona Halep o învingea pe Yanina Wickmayer, scor 6-4, 6-2.

Cornet și Swiatek, adversarele lui Halep și Cîrstea în optimi la Australian Open

Revenind la ediția din acest an, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor întâlni două adversare pe măsură în optimile de finală. Simona Halep va juca cu Alize Cornet, cea care a eliminat-o pe Garbine Muguruza, câștigătoarea Turneului Campioanelor și numărul 3 mondial, în timp ce Sorana Cîrstea o va întâlni pe câștigătoarea de la Roland Garros din 2020, Iga Swiatek.
Cu victoria de sâmbătă, Sorana Cîrstea își egalează cea mai bună performanță de la Melbourne, atunci când a jucat optimi de finală, în timp ce cel mai bun rezultat al Simonei Halep a venit un an mai târziu, atunci când a jucat finala pe Rod Laver Arena.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo