De MARIAN URSESCU
Iga Swiatek, poloneza care a triumfta la Roland Garros în 2020, și-a egalat deja cele mai bune performanțe la Australian Open, obținute în 2020 și 2021: turul 4.
Luni dimineață, nu înainte de ora 8:30, în direct la Eurosport, Iga Swiatek o va înfrunta pe Sorana Cîrstea. Poloneza este editorialist la BBC și a povestit în primul material publicat lucruri inedite din viața sa.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07

Mingile trimise Carolinei Wozniacki

"Nu m-am considerat niciodată un model de urmat. Sunt în turneu doar de trei sezoane, sunt la începutul carierei. Dar întâlnesc copii, în special în Polonia, care sunt foarte entuziasmați când mă văd. Asta îmi dă o motivație suplimentară, mă inspiră. Este ciudat pentru că îmi amintesc când eram și eu de vârsta lor și nu a fost cu mult timp în urmă", a scris Iga pentru BBC.
Swiatek a povestit despre momentele în care era copil de mingi, la Varșovia. "Alergam după autografe. Cred că încă le mai am, undeva prin podul casei. Am fost odată la un meci al Carolinei Wozniacki. Se știe că ea are rădăcini poloneze și a fost una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Îmi amintesc când îi aruncam mingile, eram stresată că nu i le trimiteam exact", povestește numărul 9 mondial.

Antrenamentele cu Rafael Nadal

"Poate ați auzit că sunt un mare fan Rafael Nadal. Când m-am întâlnit cu el prima dată, a fost destul de tare să văd că el este cu picioarele pe pământ! Este cu adevărat umil, iar succesul nu l-a schimbat. Dacă voi câștiga mai multe titluri de Mare Slam, atunci sper să fiu ca Rafa. La Roland Garros m-am antrenat împreună cu el. M-am simțit fantastic, eram super emoționată și nu m-am putut opri din zâmbit aproximativ cinci minute", a dezvăluit Iga.
"GREU DE CREZUT CĂ POATE TRECE DE SWIATEK! AM VĂZUT-O PE CÎRSTEA FĂCÂND CÂTEVA VICTIME!"
Vrea să înființeze și ea o fundație, la fel ca Rafa și alți jucători. "Una în care să ofer burse de tenis copiilor din Polonia. Știu cât de greu i-a fost tatălui meu să investească în mine. Nu vreau ca alți copii talentați să treacă prin aceleași probleme pri care am trecut și eu".

Implicată în evenimente caritabile

Iga Swiatek a fost protagonista, în țara sa natală, a tot felul de evenimente caritabile. Anul trecut, la Indian Wells a donat premiul câștigat la două organizații care se ocupă de sănătatea mointală și ajută copiii cu astfel de probleme. "A fost o decizie spontană pe care am luat-o pentru că era Ziua Mondială a Sănătății Mintale", a dezvăluit Swiatek.
Lucrează cu o mare organizație caritabilă: "Marea Orchestra a Binefacerilor de Crăciun". "Le-am dăruit racheta cu care am câștigat anul trecut titlul la Roma și au vândut-o la licitație. Crăciunul trecut am ajutat o famile, un tată și o fiică, care au fost diagnosticați cu cancer și aveau nevoie de bani pentru terapie. Îmi ia mult timp aceste lucruri, dar îmi place să-i ajut pe alții. Dacă pot ajuta oamenii, atunci și eu sunt fericită", a încheiat Iga.
CIFRE ȘI STATISTICI SPECTACULOASE PÂNĂ ACUM LA AUSTRALIAN OPEN!
  • 5 milioane de dolari a câștigat până acum din premii Iga Swiatek (20 de ani)
  • 3 turnee a câștigat în carieră, între care Roland Garros 2020
  • campioană olimpică de tineret la Buenos Aires 2018, în proba de dublu, alături de Kaja Juvan (Slovenia
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50