Andrey Rublev a fost eliminat în turul 3 la Australian Open. Oarecum surprinzător, rusul a cedat în fața lui Marin Cilic, care s-a impus în 4 seturi, scor 7-5, 7-6 (3), 3-6, 6-3, după 2 ore și 39 de minute de joc.
La conferința de presă de după meci, Rublev a ținut să facă o serie de precizări privind declarația sa de acum două zile, când a recunoscut că a suferit de coronavirus înainte de deplasarea în Australia și nu a fost vindecat complet în momentul în care a zburat spre Melbourne.
Citește și:
Australian Open
Djokovic a dezvăluit numele a 4 jucători care l-au susținut în scandalul de la AO: "El m-a surprins"
19/02/2022 LA 06:50

Andrey Rublev: "Declarația mea anterioară s-a dovedit a fi una înțeleasă greșit"

Astăzi, rusul a menționat că vorbele i-au fost înțelese greșit, povestind în amănunt întreaga poveste.
"Am aflat primul meu test pozitiv cu câteva zile înainte de a anunța pe rețelele de socializare, lucru pe care l-am făcutpentru că respect publicul și fanii. Cred că ar trebui să știe de ce nu am participat la ATP Cup.M-am izolat imediat. Regulile în Spania sunt foarte simple – carantina este de zece zile. În tot acest timp nu am ieșit din casă. Am început să mă antrenez cu câteva zile înainte de zborul meu spre Australia.
Eu și echipa mea am zburat la Melbourne respectând toate protocoalele. Carantina se încheiase, iar vaccinurile le aveam făcute. Am făcut un test antigen. Rezultatul a fost negativ. Așa că mă puteam mișca liber.
În plus, înainte de a veni în Australia, până la sfârșitul carantinei, toate testele mele antigen au fost și ele negative. Nivelul CT (nivelul care arată cât de mult risc reprezintă o persoană infectată) a fost în jur de 35. Acest lucru nu este periculos pentru alții și înseamnă că nu sunt purtător al bolii.
În ciuda acestui fapt, am fost pus în carantină timp de zece zile. În tot acest timp am fost în legătură cu medici, reprezentanți ai turneului. Nu am încălcat nicio regulă. Nu aș pune niciodată în pericol viața altora. Sunt o persoană care este responsabilă pentru acțiunile sale.
Îmi pare rău că informațiile publicate își pierd uneori sensul, iar declarația mea anterioară s-a dovedit a fi una înțeleasă greșit. Sper că acum am reușit să-mi transmit gândurile corect.", a precizat Rublev, citat de tennishead.com.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
Toni Nadal nu a rezistat! De ce a încetat să privească finala epică dintre Rafa și Medevedev
01/02/2022 LA 15:44
Australian Open
Reacția lui Medvedev după calificarea în finala Australian Open! Rusul, nouă referire la Djokovic
28/01/2022 LA 11:45