Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, extenuat după meciul cu Shapovalov! Carlos Moya a dezvăluit câte kilograme a slăbit

Nicu Savin

Actualizat 27/01/2022 la 09:37 GMT+2

Rafa Nadal a rezistat incredibil în meciul cu Denis Shapovalov și s-a calificat în semifinale la Australian Open. Prețul plătit de iberic a fost unul mare din punct de vedere fizic, Carlos Moya, unul dintre antrenorii săi, menționând că ibericul a slăbit în jur de 4 kilograme în timpul partidei de ieri.

Rafael Nadal im Match gegen Denis Shapovalov

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal și Denis Shapovalov au oferit una dintre cele mai frumoase partide de la această ediție de Australian Open. Ibericul a avut 2-0 la seturi, dar a apoi s-a confruntat cu probleme fizice, având nevoie de medicamentație pentru a depăși durerile de stomac. Canadianul a profitat și a egalat la seturi, iar victoria părea că îi este la îndemână, dar "Matadorul" a oferit încă o mostră că e un mare luptător și s-a impus în decisiv.
picture

Nadal - Shapovalov - rezumatul meciului turneului, la Australian Open

Grandoarea confruntării a fost umbrită la final de vorbele dure aruncate de Shapovalov, care a considerat că Rafa a fost avantajat de arbitru în anumite momente când încerca să lungească meciul, pentru ca tratamentul să-și facă efectul și să-și revină fizic. Ibericul a fost mult mai rezervat și a evitat o bătălie a declarațiilor, rezumându-se să spună că adversarul său nu are dreptate.
Citește și:

Rafa Nadal a slăbit 4 kilograme în meciul cu Shapovalov

Una peste alta, meciul a fost unul memorabil, iar risipa de efort a celor doi jucători a fost imensă. Faptul că Nadal a lăsat și ultima picătură de energie pe Rod Laver Arena a fost confirmat și de Carlos Moya, unul dintre antrenorii săi, care a spus că Rafa a suferit o insolație și că a slăbit 4 kilograme în timpul partidei.
"Am avut multe îndoieli pentru că de la sfârșitul setului al doilea, jocul lui Rafa a suferit o scădere din cauza unei insolații. Era mort, dar miracolul s-a întâmplat. Adevărul este că este mult mai bine decât acum două luni. Cred că nici în cel mai optimist scenariu nu ne-am gândit că acest lucru se poate întâmpla (n.r. să ajungă în semifinale).
Dezhidratarea a fost foarte mare. Rafa a slăbit 4 kilograme. Ziua suplimentară de odihnă vine foarte bine și sunt încrezător că va fi 100% recuperat pentru semifinale", a spus Moya, citat de sport.es.
Moya a vorbit și despre posibilitatea ca Rafa să devină cel mai titrat tenismen din istorie în privința titlurilor de Grand Slam, dar a spus că "El Matador" nu se gândește la asta deocamdată, ci numai la meciul cu Matteo Berrettini din semifinale.
"Știm că există șansa de a obține titlul de Grand Slam cu numărul 21. Presiunea este acolo, dar modalitatea de a o evita este să nu-i acordăm importanță. Rafa a spus deja de multe ori că fericirea lui nu depinde de asta. Momentan avem concentrare maximă pe jocul de vineri. Sunt sigur ca nu își va termina cariera cu 20 de titluri de Grand Slam si pentru asta muncim foarte mult în fiecare zi", a completat Moya.
Semifinala dintre Rafa Nadal și Matteo Berrettini va fi vineri, la o oră pe care organizatorii nu au anunțat-o încă.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo