Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, interzis și la Australian Open 2023? Anunțul de ultimă oră făcut de Karen Andrew

Cristian Mihală

Actualizat 20/10/2022 la 09:37 GMT+3

Prezența lui Novak Djokovic la Australian Open 2023 continuă să fie incertă. Interdicția sa de a pătrunde în Australia poate fi ridicată de premierul Anthony Albanese, dar această măsură s-ar putea dovedi extrem de nepopulară.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic nu a avut șansa să participe la Australian Open anul acesta și nici la US Open. Între timp, regulile de pătrundere în țara de la Antipozi s-au schimbat și persoanele nevaccinate pot intra în țară, dar acest lucru îl vizează pe Nole doar într-o anumită măsură. După ce s-a întâmplat în ianuarie, sârbul a primit o interdicție de a intra în Australia în următorii 3 ani.
Pe pagina oficială de Instagram a turneului, organizatorii au publicat afișele promoționale cu trei luni înainte de start, dar câștigătorul a nouă titluri la Melbourne nu a fost inclus.

Organizatorii Australian Open îl vor pe Djokovic la start, dar cheia e la premier

Potrivit TennisMajors, când Craig Tiley (directorul "openului vesel") și-a reafirmat public speranța de a-i vedea pe toți cei mai buni jucători să joace la Australian Open, s-au ridicat voci politice împotriva lui. Karen Andrew, ex-ministru de Interne, nu a lăsat să treacă acest episod fără a-și face făcut public punctul de vedere. Conform acestuia, Nole nu ar trebui primit în Australia, în urma interdicției pe care a primit-o, valabilă până 2025.
"Ar fi o palmă peste fața australienilor care au făcut ceea ce trebuie. Dacă lui Novak Djokovic i s-ar permite intrarea în țară, doar pentru că este un tenismen cunoscut, cu milioane de dolari în conturi, întrebarea evidentă este ce ai de gând să faci cu altul în circumstanțe similare, care are interdicția de a intra în țară?", a explicat Karen Andrew într-un interviu pentru ABC.
Premierul australian ar putea ridica această posibilă sancțiune împotriva jucătorului sârb. Mare fan al tenisului, Anthony Albanese înțelege că este în detrimentul tuturor să se organizeze în Australia un turneu de Grand Slam fără cei mai mari jucători de pe planetă. O nouă absență a celui mai mare jucător din istoria turneului de la Melbourne (9 titluri) ar însemna o lovitură financinară pentru Australian Open, dar jurnaliștii TennisMajors nu sunt siguri că premierul își va asuma riscul unei decizii nepopulare în rândul cetățenilor.
Australian Open 2023 se desfășoară în perioada 16 ianuarie - 29 ianuarie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo