Daniil Medvedev, noul lider din mondial din clasamentul ATP, a recurs la un gest care a creat multă nemulțumire în rândul fanilor ruși. Tenismenul și-a șters steagul Rusiei de pe contul de Instagram. La mai bine de o săptămână după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrianei, tenismenul a recurs la acest gest pentru a se distanța de războiul crunt din țara vecină.
Acum, Medvedev este urmat de Karen Khachanov, un alt star al tenisului din Rusia. Kahchanov, fost ocupant al locului 8 ATP, a eliminat steagul Rusiei din descrierea profilului său de Instagram. Președintele FTR, Shamil Tarpishchev, a sugerat că acest gest a fost necesar în rândul tenismenilor ruși din cauza sancțiunilor ATP și ITF, în urma cărora jucătorii de tenis din Rusia vor juca în turnee ca sportivi neutri.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Karen Khachanov l-a urmat pe Daniil Medvedev și s-au dezis de Rusia

La fel ca Medvedev, Khachanov nu a avut nici el parte de liniște, iar suporterii ruși l-au înjurat și criticat pentru alegerea făcută. Karen a publicat și el mesaje de promovare a păcii, imediat după ce armata lui Vladimir Putin a început invazia asupra Ucrainei, în urmă cu 10 zile.
Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia și Belarus au fost anulate, iar ITF a anunțat în mod oficial că tenismenii din Rusia și Belarus pot concura în continuare în turneele internaționale și la Grand Slam-uri. Totuși, aceștia nu vor mai putea reprezenta Rusia și Belarus și nici steagul acestor țări nu va mai fi afișat.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37