Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un sportiv din top 30 ATP cere introducerea VAR în tenis după descalificarea lui Rublev de la Dubai! "Foarte nedrept"

Bianca Dumitru

Publicat 02/03/2024 la 12:26 GMT+2

Andrey Rublev a fost vineri descalificat de la Dubai după ce ar fi înjurat în limba rusă un arbitru de linie. Ieșirea nervoasă a jucătorului de pe locul 5 ATP a stârnit multe reacții, Alejandro Davidovich Fokina spunând că modul în care rusul a fost descalificat este "rușinos" și cerând introducerea sistemului VAR în tenis.

Andrey Rublev et sa célébration "Scary movie"

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, al doilea favorit la turneul de 500 de puncte de la Dubai, a fost descalificat aseară în meciul cu Alexander Bublik, din semifinale. Rusul, care a avut setul decisiv în mână, a părăsit competiția pentru "remarci injurioase" la adresa unui arbitru de linie.
După ce a cedat avantajul din setul al treilea, Rublev și-a pierdut mințile și a început să urle și să insulte un arbitru de linie, în timpul celui de-al șaselea punct al celui de-al 11-lea game. Sportivul de pe locul 5 ATP i-ar fi strigat oficialului "Nenorocitul dracului" în limba rusă, iar pentru aceste două cuvinte a fost imediat descalificat, în ciuda faptului că Bublik, adversarul său, a cerut continuarea meciului.
Incidentul a făcut înconjurul lumii pe rețelele de socializare, fiind comentat de multe voci din tenis și nu numai. Unul dintre cei care au reacționat vehement după descalificarea lui Rublev a fost Alejandro Davidovich Fokina.
Spaniolul de pe locul 23 ATP a spus că decizia luată de supervizor în privința lui Rublev, fără a verifica, este "rușinoasă" și că incidentul întărește necesitatea introducerii arbitrajului video în tenis.
"Foarte nedrept că îl descalifică pe Rublev fără să se asigure mai întâi că ceea ce a înțeles arbitrul de linie este corect. Această regulă ar trebui revizuită și schimbată. Rușinos. Avem nevoie de VAR în tenis", a scris Davidovich Fokina pe contul său de X.
După doar câteva minute, tenismenul a revenit cu un nou mesaj în care a explicat faptul că nu îl consideră nevinovat pe Andrey Rublev, dar că sancțiunea e prea dură:
"Ceea ce a făcut Rublev nu a fost corect, dar a-i lua toate premiile și punctele fără nicio dovadă că ceea ce arbitrul de linie i-a spus supervizorului este corect pare nedrept", a adăugat spaniolul.
Citește și:

INCREDIBIL CUM S-A LUAT DECIZIA DESCALIFICĂRII LUI RUBLEV LA DUBAI

Întregul dialog avut de Andrey Rublev cu supervizorul și arbitrul de linie a fost transcris, iar rușii au scos imediat în evidență un detaliu incredibil, faptul că decizia descalificării s-a luat înainte ca supervizorul și arbitrul de scaun să ia în calcul posibilitatea verificării reluărilor.
Totul a plecat din momentul în care arbitrul de linie i s-a plâns oficialului din scaun că a fost numit "nenorocit" de către Rublev, moment în care arbitrul de scaun l-a chemat pe supervizor pentru a rezolva situația.
Iată dialogul incredibil din care reiese că decizia fusese luată fără ca măcar reluările să fie verificate:
Supervizorul: Andrey, acesta este un domn care vorbește limba rusă. El a spus...
Rublev: Am vorbit cu el în engleză! Și l-am întrebat cum de nu a putut să nu observe mingea lui trimisă în afara terenului.
Supervizorul către arbitrul de linie: Poți să repeți ce a spus?
Arbitrul de linie: Ați spus "Nenorocitul dracului! Cum de nu ai văzut?".
Supervizor: Aceasta este o descalificare. Așa spune el - și știe limba rusă.
Rublev: Nu am vorbit în rusă cu el!
Supervizor: El susține că da. Și dacă asta ați spus, atunci...
Rublev: Nu am spus asta.
Supervizorul către arbitrul de linie: Poți să repeți asta?
Rublev: Vorbești serios? (în rusă) Vorbești serios acum? Nici măcar nu am vorbit în rusă.
Arbitrul de linie: Dacă nu aș fi auzit, nu aș fi spus nimic.
Supervizor: Nu, nu, nu, haideți să ne calmăm. El vorbește rusă și știe ce ați spus.
Rublev: Dar eu nu am vorbit în rusă.
Supervizor: Nu știu, dar aceasta este o descalificare.
Rublev: Descalificare? Jur că nu...
Supervizorul către arbitrul de linie: A spus cumva "nenorocitul dracului"?
Rublev: Nu am spus "nenorocit". Cum adică "nenorocit"? Nu am spus așa ceva! Asta e o minciună uriașă! Jur că nu am spus așa ceva.
Supervizor: Va trebui să mă uit la video. Dar aceasta este o descalificare.
Rublev: Cum poți avea încredere...
Supervizor: A vorbit în rusă.
Rublev: Nu se poate așa ceva. Nu! Nu puteți face asta.
După descalificare, Rublev s-a adresat din nou supervizorului cu o cerere de verificare a camerelor: "Poți să verifici mai întâi camerele și apoi să ai încredere în el? El ar putea inventa orice. Poate intenționat". După cum știm, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Andrey Rublev va pierde atât premiul în bani, cât și punctele, și va părăsi și top 5 ATP începând de luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo