Necunoscută în circuit la începutul verii, Emma Răducanu a uimit pe toată lumea cu parcursul ei încântător de la Wimbledon, acolo unde a ajuns până în optimi. Mai apoi, sportiva de origine română a scris istorie la US Open. Jucătoarea de 18 ani a câștigat primul său turneu de Grand Slam, fiind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu major venind din calificări.
După 10 meciuri disputate în trei săptămâni și fără set pierdut, Emma Răducanu a ridicat deasupra capului trofeul de la Flushing Meadows, după ce a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, impresionând o lume întreagă cu încrederea ei din teren, cu mentalul extraordinar de care a dat dovadă până acum în circuit. Acum, Emma a primit eticheta de favorită la Australian Open 2022.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
IERI LA 17:44

Ce a spus Emma Răducanu când a auzit că e favorită la Australian Open 2022

Cu toate că este privită cu șanse reale la câștigarea primului titlu major al anului viitor, Emma Răducanu respinge această idee, afirmând că încă este nouă în acest context. Sportiva a precizat că singurul ei obiectiv este să câștige experiență jucând la cel mai înalt nivel posibil, și nu să pună presiune pe sine încercând să cucerească titluri de Grand Slam unul după altul.
"Eu, favorită? Pentru mine, acesta nici măcar nu este un gând pe care-l am. Tot ce vreau referitor la Australian Open este să ajung acolo și să concurez. Dacă sunt cap de serie, atunci sunt cap de serie, dar favorită? Nu puteți spune că sunt favorită. Sunt încă nouă în tot acest context. Simt că învăț, că absorb informație ca un burete. Asta e tot ce vreau să fac în continuare. Nu mă concentrez deloc pe rezultate, tot ce mă interesează este să învăț cât mai mult pentru că doar asta mă poate propulsa înainte", a spus Emma Răducanu.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50