Aflat la Madrid, acolo unde este favoritul numărul 6 de pe tabloul principal, Andrey Rublev a îndemnat un reporter să îi întrebe pe Roger Federer și Rafael Nadal de ce nu s-au pronunțat în legătură cu interzicerea jucătorilor ruși și bieloruși de la Wimbledon. Rublev a fost unul dintre tenismenii vizați care a reacționat dur cu privire la decizia englezilor, calificând interdicția "ilogică". Rublev a transmis că englezii ar fi putut în schimb să doneze banii din premii celor afectați de războiul din Ucraina.
Novak Djokovic a luat și el cuvântul, spunând că invazia rusească din țara vecină nu este vina jucătorilor de tenis. ATP și WTA, care au permis jucătorilor din ambele țări să concureze în competițiile din circuit sub un steag neutru, i-au avertizat pe șefii de la Wimbledon că s-ar putea confrunta cu o acțiune în justiție din cauza deciziei lor. Cu toate acestea, Roger Federer și Rafael Nadal nu au spus încă nimic despre această controversă apăsătoare.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 8 ORE

Federer și Nadal, tăcere asurzitoare în privința războiului din Ucraina

Nici Nadal, care anul acesta și-a adjudecat al 21-lea titlu de Grand Slam, un record, și nici Federer nu și-au spus părerea. Cei doi au preferat să nu-și împărtășească părerile nici în privința chinezoaicei Shuai Peng, despre care dispariție s-a vorbit luni întregi. Într-un interviu acordat pentru "Championat", Rublev a declarat că nu-și poate explica tăcerea celor doi: "Sincer, nu știu. Nu am nicio presupunere. Probabil că este mai bine să le punem această întrebare lor", a spus el.
"Nu vreau să ofer prea multe declarații pentru că nu vreau să dezinformez. Este din cauza imaginii lor sau au o opinie diferită? Nu știu, dar nu-mi explic de ce aleg să tacă. Motivele pe care ni le-au oferit organizatorii de la Wimbledon nu au niciun sens, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă acum este o discriminare completă împotriva noastră", a mai spus Rublev.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 18 ORE
Roland Garros
VIDEO | Andrey Rublev, ieșire șocantă la Roland Garros! Rusul, un car de nervi la Paris
IERI LA 15:27