Rafael Nadal s-a oprit în sferturile de finală ale Mastersului de la Madrid. După ce a supraviețuit ca prin minune în meciul de ieri cu Goffin, Rafa nu a mai avut forță să treacă și de Carlos Alcaraz, care l-a învins cu 6-2, 1-6, 6-3, la capătul a două ore și 17 minute de joc.
La final, "El Matador" a avut un discurs echilibrat, menționând că victoria mai tânărului său conațional nu trebuie considerată o mare surpriză întrucât diferența de vârstă și de formă între cei doi este una semnificativă.
"Este evident că el este unul dintre urmașii mei, pentru că are 19 ani, iar eu am aproape 36. Vom vedea dacă acest schimb se va întâmpla acum. Sunt fericit pentru el în acest sens. A fost mai bun decât mine în diverse momente ale jocului și trebuie să mă îmbunătățesc. După cum am mai spus zilele astea, nu este nimic care să nu fie logic în acest rezultat.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Accept acest eșec natural, calmși cu certitudinea că există o cale de urmat pentru următoarele două săptămâni și jumătate, pentru a ajunge cu opțiuni reale la Roland Garros.Astăzi este o înfrângere ușor de digerat pentru că știam pentru ce vin aici.Dar nu-i iau credit lui Carlos și îi urez numai bine pentru tot restul turneului", a spus Rafa la conferința de presă, citat de Marca.

Nadal, convins că Alcaraz poate să-l bată și pe Djokovic

În semifinale, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Novak Djokovic, care a trecut fără probleme în sfeturi de Hubert Hurkacz. Nadal a prefațat acest duel și este convins că Alcaraz poate obține victoria, deși a subliniat că tânărul jucător poate avea momente de cădere, precum cel din setul doi din partida de azi.
"Nu pot prezice viitorul. Va juca unul dintre cei mai buni jucători din istorie împotriva unui tânăr de foarte mare nivel. Carlos poate câștiga, dar este adevărat că poate avea scăderea pe care a avut-o în setul doi. Carlos joacă foarte mult în funcția de starea de spirit și cand îi crește adrenalina este practic de neoprit. Are nivelul să bată pe oricine", a adăugat Nadal.
Carlos Alcaraz și Novak Djokovic nu s-au mai întâlnit până acum în circuit. Sârbul este într-o evidentă creștere de formă, dar totuși departe de cel mai bun nivel al său, în timp ce Alcaraz este la apogeul carierei de până acum. Ibericul are doar 3 înfrângeri în 2022, dar și 3 turnee câștigate, la Rio de Janeiro, Miami și Barcelona.
Semifinala dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic va avea loc sâmbătă, la o oră care va fi anunțată în această seară de organizatori. Marele meci va fi în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44