Nick Kyrgios, care a jucat destul de puțin în ultimii doi ani atât din cauza pandemiei de coronavirus, cât și a unei accidentări la genunchi, a comentat rivalitatea dintre Novak Djokovic, Roger Federer și Rafael Nadal.
Australianul, care este acum pe locul 90 ATP, a spus că, din punctul lui de vedere, Federer este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, comparându-l cu Michael Jordan și menționând că, în lipsa elvețianului în vârstă de 40 de ani, Djokovic și Nadal nu ar fi existat.
"Pentru mine, Roger Federer este Michael Jordan al tenisului. Ce a realizat pentru sport, cu fanii, cu copiii... Dintre cei trei, cred că pe Federer îl admiră cel mai mult copiii. Per total, el este cel care a schimbat cel mai mult sportul. Retragerea lui va răni cel mai mult tenisul. Fără Federer, nu ar fi existat Djokovic sau Nadal.
Tenis
Nick Kyrgios s-au autoproclamat "cel mai bun antrenor" al anului 2022! Argumentele australianului
IERI LA 12:13
Federer e 'the GOAT'. Cel mai influent tenismen care a jucat vreodată este Federer. Jocul lui este copiat. În turneu sunt tipi ca Grigor Dimitrov care i-au copiat literalmente jocul. Omule, găsește-ți propriul stil!
Nimeni nu joacă cu adevărat ca Djokovic în timp ce oamenii încearcă încă să-l imite pe Federer. Chiar și eu imit gestul lui în serviciu uneori. Dacă Novak va câștiga un alt Grand Slam, o va lua înainte", a declarat Nick Kyrgios, pentru podcastul No Boundaries.

Kyrgios: "Nu cred că următorul Australian Open trebuie să aibă loc"

El a vorbit, de asemenea, despre situația vaccinării din jurul Australian Open 2022 și despre incertitudinea lui Djokovic cu privire la joc din cauza protocoalelor Covid-19. Nu a fost încă confirmat dacă jucătorii vor trebui vaccinați pentru a juca turneul, dar Djokovic nu a dezvăluit dacă a fost lovit.
"Kyrie Irving (n.r. jucător NBA care refuză să se vaccineze), Novak... Băieții ăștia au dat atât de mult, s-au sacrificat atât de mult. Sunt sportivi internaționali admirați de milioane de oameni. Cred că este greșit din punct de vedere moral să forțezi pe cineva să se vaccineze.
Eu sunt dublu vaccinat, dar nu poți forța pe cineva să se vaccineze sau să spui: 'Nu poți juca aici pentru că nu ești vaccinat'. Există și alte soluții, cum ar fi să se facă teste în fiecare zi. Testele rapide sunt eficiente în proporție de 85%, iar rezultatul vine în 15 minute.
Totuși nu cred că ar trebui ca următorul Australian Open să aibă loc. Trebuie să transmitem un mesaj locuitorilor din Melbourne care au trecut prin 275 de zile de izolare", a spus Kyrgios, citat de Eurosport.co.uk.
Turneul Campionilor de la Torino este în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
IERI LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
IERI LA 10:33