Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, înainte de Turneul Campionilor: "El e cel mai periculos rival al meu, fără îndoială"

Nicu Savin

Actualizat 10/11/2022 la 15:01 GMT+2

Rafael Nadal va participa săptămâna viitoare la Turneul Campionilor, acolo unde va avea adverari de cel mai înalt nivel. Vorbind despre competiția de la Torino, ibericul a spus că Novak Djokjovic rămâne cel mai periculos rival pentru el, chiar dacă la competiția din Piemont vor fi prezenți mulți jucători în mare formă.

Rafa Nadal en Eurosport

Credit imagine: Eurosport

Rafa Nadal a avut un an fenomenal, în care a câștigat la Australian Open și la Roland Garros, ajungând la 22 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră. Punctele adunate pe parcursul stagiunii i-au adus lui Rafa calificarea la Turneul Campionilor, competiție pe care a ratat-o anul trecut.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Astfel, ibericul va juca pentru prima dată la Torino (până în 2020, la ultima prezență a lui Rafa, turneul a avut loc la Londra) și va încerca să câștige în premieră Turneul Campionilor. Faptul că acest concurs are loc mereu la final de an, în sală, l-a afectat pe "Matador" de-a lungul timpului, jocul său nefiind la fel de eficient în astfel de condiții.
Prefațând Turneul Campionilor din acest an, Nadal l-a numit pe Djokovic drept cel mai periculos rival al său. Spaniolul crede asta din cauza rivalității enorme pe care o are cu Nole.
"Cel mai mare rival al meu este Novak Djokovic. La urma urmei, el este cel mai aproape de numărul meu de Grand Slam-uri, cu 21. Și pentru toate momentele în care ne-am confruntăm, pentru istoria noastră. Dintre toți jucătorii activi, meu cel mai periculos rival, fără îndoială, este Novak", a spus Rafa, citat de sportskeeda.com.

Rafa Nadal, nerăbdător să joace la Turneul Campionilor de la Torino

Speranțele lui Rafa pentru un rezultat mare la Torino nu sunt foarte mari, deoarece forma sa fizică este îndoielnică, lucru observat și la Mastersul de la Paris, unde a pierdut în primul meci, contra lui Tommy Paul. Totuși, marele campion iberic asigură că va da totul și s-a declarat nerăbdător să intre pe teren.
"Este întotdeauna o veste grozavă să joci în ultimul eveniment al anului. Asta înseamnă că ai avut un sezon grozav, așa că sunt entuziasmat. Italia este o țară foarte apropiată pentru mine. Să fiu la Torino pentru prima dată în viața mea este o experiență nouă, așa că sunt foarte fericit pentru asta și abia aștept să văd arena și suporterii. Eu voi încerca tot posibilul, ca întotdeauna.", a conchis Rafa.
Rafa Nadal a jucat de 10 ori în carieră la Turneul Campionilor, dar nu a câștigat niciodată trofeul. Ibericul a ajuns de două ori în finală, pierzând de fiecare dată: în 2010 contra lui Federer și în 2013 contra lui Djokovic. Sârbul are 5 titluri la ATP Finals și cu un succes în acest an l-ar egala pe Roger Federer, care deține recordul de trofee la ultimul mare turneul al fiecărui sezon.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo