La jumătatea lunii martie a acestui an, Darren Cahill a anunțat brusc că întrerupe colaborarea cu Amanda Anisimova. Antrenorul australian a precizat că se simte epuizat mental, dar și fizic și că va recurge la o pauză generală pentru a putea reveni mai puternic. După o pauză de câteva luni, Darren a revenit pentru a-l pregăti pe Jannik Sinner, al 13-lea jucător al lumii în clasamentul din ATP (fost număr 9 ATP).
Jannik Sinner l-a contactat pe Darren Cahill pe durata turneului Masters de la Roma întrebându-l dacă ar dori să-l consilieze, iar australianul a fost încântat să colaboreze cu tânărul talentat din Italia. Ulterior, cei doi au comunicat și pe durata Roland Garros-ului și au convenit să înceapă colaborarea odată cu începerea sezonului de iarbă.
CITEȘTE ȘI:
Plava Laguna Croatia Open Umag
Carlos Alcaraz, bulversat după finala pierdută cu Jannik Sinner: "Atunci nu am mai știut ce să fac!"
02/08/2022 LA 14:18

Darren Cahill, antuziasmat de noul lui elev, Jannik Sinner

"Este unul dintre cele mai interesante talente din tenis. I-am urmărit evoluția, chiar dacă nu de foarte aproape. De asemenea, este o persoană politicoasă, muncitoare și pasionată de ceea ce face. Aceste lucruri vor face munca mai ușoară. Sper să aduc o parte din experiența mea în această colaborare și să-l ajut să crească pentru a ajunge la nivelul pe care îl merită. Este nevoie de răbdare și muncă, dar cu siguranță Jannik va ajunge la un nivel și mai înalt decât în prezent", spune Darren Cahill într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, potrivit HotNews.ro.
"Am încercat mereu cu jucătorii mei următoarele: să-i fac mai puternici din punct de vedere tehnic și mental. Să fie capabili să-și stăpânească tenisul și să-l îmbunătățescă. Apoi, urcarea în clasament va veni de la sine. Cu siguranță Jannik este deja foarte matur și știe ce-și dorește, iar asta este o caracteristică a jucătorilor mari", a concluzionat Darren Cahill.

Darren Cahill vrea să mai bifeze o surpriză în antrenorat prin Jannik Sinner

Darren Cahill nu e la prima încercare cu un tenismen din ATP. Australianul are o experiență vastă la acest nivel, tocmai pentru că a obținut rezultate excepționale alături de Lleyton Hewitt (cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie), dar și alături de legendarul Andre Agassi, mandat pe parcursul căruia Agassi a devenit cel mai vârstnic lider mondial. Australianul l-a mai pregătit din ATP și pe Fernando Verdasco, în cadrul programului de dezvoltare al Adidas. În plus, Cahill a fost antrenorul Australiei în Cupa Davis din 2007 până în februarie 2009.
Simona Halep a anunțat la finalul lunii septembrie în 2021 pe rețelele de socializare că își încheie colaborarea cu Darren Cahill după 6 ani în care au lucrat împreună. Campioana noastră a publicat la acel moment un mesaj emoționant pentru antrenorul alături de care a obținut cele mai mari performanțe ale carierei. În prezent, românca este pregătită de un alt antrenor cu nume, Patrick Mouratoglou
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Sinner l-a cucerit total pe Darren Cahill! Cu ce fost elev l-a comparat australianul pe italian
01/08/2022 LA 13:38
Tenis
Darren Cahill are 2 elevi! Australianul colaborează cu Jannik Sinner, dar și cu Amanda Anisimova
21/07/2022 LA 15:03