Alexander Zverev a fost descalificat din turneul de la Acapulco, după ce a avut una dintre cele mai odioase ieșiri din istoria recentă a tenisului. La finalul partidei de dublu în care, alături de Marcelo Melo, a fost învins de Lloyd Glasspool și Harri Heliovaara, germanul de pe locul 3 ATP a lovit cu furie scaunul arbitrului cu racheta, adresându-i acestuia cuvinte jignitoare.
Andy Murray a comentat incidentul în care a fost implicat Alexander Zverev. Britanicul a spus că acțiunile germanului au fost periculoase și nesăbuite, dar a pus totul pe seama frustrării, amintind că și el a reacționat în moduri mai puțin corecte de-a lungul timpului.
"Uite, nu a fost bine. A fost periculos, nesăbuit. Adică, în mod evident, îi înțeleg pe jucătorii, pe sportivii în general, care pot deveni foarte frustrați. Cu siguranță, eu însumi nu am acționat întotdeauna așa cum mi-aș fi dorit pe terenul de tenis. Nu pretind că sunt un înger, nu sunt perfect.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Cu toate acestea, să îți lovești racheta de tenis chiar de scaunul arbitrului de mai multe ori, e ceva ce nu poți face. Am văzut și grafit care zbura de pe rachetă... Nu a fost bine ce a făcut", a declarat Andy Murray la conferința de presă.
Înainte de incidentul de la finalul partidei de dublu, Alexander Zverev îl învinsese în primul tur pe Jenson Brooksby, scor 6-3, 6-7 (10), 2-6, la capătul unui meci care a durat 3 ore și 22 de minute. Germanul ar fi trebuit să îl înfrunte în optimile competiției de la Acapulco pe Peter Gojowczyk, cel care a obținut calificarea automată în sferturi după descalificarea sportivului de pe locul 3 mondial.
Citește și:

Prima reacție a lui Zverev după descalificarea de la Acapulco

Alexander Zverev a postat un prim mesaj pe contul său de instagram, după ce a fost descalificat din cadrul turneului de la Acapulco. Jucătorul german a ținut să își ceară scuze pentru comportamentul său, susținând că este dezamăgit de modul în care a reacționat și că nu are scuze:
"Este dificil să pun în cuvinte cât de mult regret comportamentul din timpul și de la finalul meciului de dublu de ieri. Mi-am cerut scuze în privat arbitrului de scaun, deoarece reacția mea la adresa sa a fost de neacceptat și sunt dezamăgit de mine.
Nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru și nu am scuză. Aș vrea să îmi cer scuze și fanilor mei, turneului și sportului pe care îl iubesc. Așa cum știți, las totul pe teren. Ieri am lăsat prea multe. Zilele următoare voi reflecta asupra acțiunilor mele și a modului prin care mă voi asigura că acest lucru nu se va mai repeta. Îmi cer scuze că v-am dezamăgit", a scris Zverev pe Instagram.
Internazionali BNL d'Italia
Stefanos Tsitsipas, primul finalist la Roma! Grecul și-a luat revanșa în fața lui Alexander Zverev
14/05/2022 LA 15:19
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42